Transferdagboek 30/12: Benzema, Babel en Kuijt

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt zoals vanouds een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 30/12: Benzema, Babel en Kuijt

We naderen de beruchte datum met rasse schreden. De eerste schermutselingen zijn er al en daarom kunnen we ook met een gerust hart weer het transferdagboek van stal halen. Op 1 januari gaat het los: de markt is weer open. Twee dagen ervoor hebben we de eerste bijdrage.

Een van de voortdurende stroom van geruchten levert Real Madrid, en dan in het bijzonder José Mourinho met zijn wens nog een spits toe te willen voegen aan het sterrenensemble. Maar in Engeland circuleert ineens het verhaal dat Mourinho juist een diepe spits kwijtraakt. Karim Benzema is namelijk hard op weg naar Tottenham Hotspur.

Als we toch over gewilde spitsen hebben, Romelu Lukaku staat hoog op het lijstje van Manchester United. Anderlecht kan uit Engeland een bod van twintig miljoen euro verwachten op de Nieuwe Didier Drogba. Het is voor Manchester United wel aansluiten in de rij, want er staan volgens de Brusselse club vijftien gegadigden klaar om Lukaku in te lijven.

Liverpool presteert ondermaats en dat brengt ook de nodige reuring teweeg over mogelijke transfers. De Nederlandse enclave bij The Reds zou daarbij zelfs dienst gaan doen als wisselgeld. Dirk Kuijt en Ryan Babel worden namelijk gebruikt om zaken te kunnen doen met Internazionale over Davide Santon. Overigens was Birmingham City te min voor Babel en Liverpool. Een toenadering de aanvaller te huren werd afgewezen.

Manchester City was, is en zal voorlopig ook nog wel in het transferdagboek een van de usual suspects zijn. The Citizens hebben namelijk voldoende financiële ruimte om de selectie met meer sterren uit te breiden. Nu worden Alou Diarra (Girondins Bordeaux) en Edin Dezko (VfL Wolfsburg) in verband gebracht met het ambitieuze City. <br /><br />

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's