Transferdagboek 29/08: Van der Vaart en Pavlyuchenko

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. De tijd begint te dringen voor Rafael van der Vaart. De international heeft nog een paar dagen om een nieuwe club te vinden. Besiktas kan worden toegevoegd aan het rijtje van geïnteresseerde clubs, en daarna meteen weer worden geschrapt als kanshebber. Van der Vaart zou de Turkse toenadering namelijk hebben afgewezen en zijn hoop hebben gevestigd op een Premier League-club, zo meldt FourFourTwo.

Transferdagboek 29/08: Van der Vaart en Pavlyuchenko

Daily Mail weet dat de dagen van Roman Pavlyuchenko op White Hart Lane geteld zijn. Tottenham Hotspur heeft een bod van ruim tien miljoen euro geaccepteerd. Het is nu aan Zenit Sint-Petersburg om ook met de Russische international tot een vergelijk te komen.

Maroune Chamakh committeerde zich al aan Girondins Bordeaux, maar West Ham United-manager Gianfranco Zola heeft de hoop niet opgegeven de Marokkaanse aanvaller voor zich te winnen. Als mogelijke alternatieven worden Eidur Gudjohnsen (Barcelona), Mario Balotelli (Internazionale) en Luca Toni (Bayern München) genoemd.

Miguel Veloso was lang een van de doelwitten van Manchester City. Maar Record weet dat Italië zijn bestemming is. Juventus was woensdag aandachtig toeschouwer bij Fiorentina-Sporting Lissabon en wil de Portugese international gaan inlijven. De Turijnse club heeft echter geen haast, de komst van Miguel Veloso staat gepland voor volgend seizoen.

In de schaduw van het laatste transfergeweld dreigt PSV een andere kracht te verliezen. Keeperstrainer Hans Segers staat in de belangstelling van Aberdeen. Manager Mark McGhee heeft zijn zinnen gezet op de Nederlander als opvolger van Jim Leighton. 'Ik ga de club en de persoon na dit weekeinde benaderen', aldus McGhee.

Bekijk hier al onze video's