Transferdagboek 29/08: Nasri, De Jong en Sigthórsson

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 29/08: Nasri, De Jong en Sigthórsson

Sevilla is in de race voor Samir Nasri, volgens L’Équipe. De Franse middenvelder komt bij Manchester City onder Pep Guardiola niet in de plannen voor. De Spaanse manager gaf echter na het met 3-1 gewonnen competitieduel met West Ham United aan dat Nasri mag blijven. De 41-voudig international viel in die wedstrijd een kwartier voor tijd in. Toch hoopt Sevilla, dat al veel spelers deze zomer zag vertrekken, hem te overtuigen om naar de Primera División te komen.

Na onder anderen Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach), Shkodran Mustafi (Valencia) en Lucas Pérez (Deportivo La Coruña) is Arsenal bezig nóg een speler naar Londen te halen. The Gunners zijn dicht bij een deal met Miguel Almirón, een Paraguayaans international die nu nog in Argentinië actief is bij Lanús. De 22-jarige aanvallende middenvelder maakte deze zomer zijn debuut voor zijn land tijdens het toernooi om de Copa América. Almirón kwam voor zijn periode in Argentinië uit voor Cerro Porteño in zijn geboorteland.

De mogelijke overgang van Nigel de Jong (31) van LA Galaxy naar Galatasaray blijft de gemoederen in Turkije bezighouden. Turkse media melden immers dat de voormalige Ajacied een transfer gaat maken naar de club van Wesley Sneijder, Ryan Donk en trainer Jan Olde Riekerink. Het management van De Jong wilde bij navraag van VI de overgang niet bevestigen. Galatasaray zou voor De Jong zijn zesde werkgever zijn. Hiervoor kwam hij behalve voor Ajax uit voor Hamburger SV, Manchester City, AC Milan en nu dus LA Galaxy.

Naast De Jong wil Galatasaray ook ex-Ajacied Kolbeinn Sigthórsson halen, volgens L’Équipe. De IJslander moet op huurbasis worden overgenomen van FC Nantes, waar hij in 26 competitieduels slechts drie doelpunten maakte. De spits, die vorig jaar overkwam van Ajax, haalde deze zomer met IJsland de kwartfinale van het EK, waarin het werd uitgeschakeld door Frankrijk (5-2). Bij Galatasaray kan Sigthórsson de concurrentie aangaan met de aanvallers Eren Derdiyok en de nu nog geblesseerde Lukas Podolski.   

Barcelona staat op het punt om zich te versterken met Paco Alcácer. De Spaans landskampioen liet per ongeluk al een foto los met de nieuwe aanwinst. De spits meldde zich maandagochtend volgens AS in Barcelona voor een medische keuring. De 22-jarige Alcácer kost Barça zo'n dertig miljoen euro.

Valencia wil Marcos Rojo voor één seizoen huren van Manchester United met een koopoptie. De Argentijnse verdediger, die in 2014 overkwam van Sporting Lissabon, komt niet in de plannen van manager José Mourinho voor. Rojo zat sinds de eerste competitiewedstrijd tegen Bournemouth dit seizoen, toen hij de hele wedstrijd op de bank bleef,  niet meer bij de wedstrijdselectie van United. Volgens The Mirror heeft Valencia echter niet genoeg geld in de kas. De club uit de sinaasappelstad zou eerst een speler moeten verkopen. De link is overigens niet vreemd, aangezien Rojo's zaakwaarnemer Jorge Mendes goede contacten heeft met Valencia.

Barcelona-aanvaller Munir El Haddadi gaat hoogstwaarschijnlijk wél op huurbasis aan de slag bij Valencia, volgens Marca. De twintigjarige aanvaller kwam afgelopen seizoen in het shirt van Barça tot drie goals in vijftien competitieduels. Hij had ook Celta de Vigo als optie, maar kiest dus liever voor Los Che.  Alcácer zal waarschijnlijk de omgekeerde weg bewandelen, nog voor het sluiten van de transferperiode.

Vicente Iborra lijkt naar Sunderland te verkassen, nadat The Black Cats een akkoord hebben bereikt met zijn huidige club Sevilla over een bedrag van 8,2 miljoen euro, volgens Sky Sports. De 28-jarige middenvelder zou de zoveelste speler zijn die het succesteam uit Andalusië deze zomer verlaat na onder anderen Grzegorz Krychowiak (Paris Saint-Germain) en Kévin Gameiro (Atlético Madrid). Bij Sunderland wordt Iborra mogelijk ploeggenoot van Patrick van Aanholt.

Real Madrid is de enige Spaanse club die Borussia Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang in de toekomst kan overnemen. Dat zou hij volgens Marca zelf onlangs hebben bevestigd toen hij in Spanje was voor de verjaardag van zijn moeder, die daar woont. Hoewel er totaal geen contact is tussen de Gabonees en De Koninklijke, zou Aubameyang niet twijfelen als de kans zich voordoet. 'Ik heb een belofte gemaakt naar de opa van mijn moederskant dat ik voor Real Madrid ga spelen als ik in Spanje ga spelen', zei de goaltjesdief.

Aubameyang zal niet voor Barcelona spelen als hij zich aan zijn belofte houdt.
Aubameyang zal niet voor Barcelona spelen als hij zich aan zijn belofte houdt.

Zou Paris Saint-Germain met de transferdeadline in zicht dan toch nog met geld gaan smijten? De Franse werkgever zou volgens Kicker bereid zijn het tot dusver uitgegeven bedrag van 75 miljoen euro in één klap te verdubbelen om Julian Draxler alsnog zijn gewenste transfer te geven. De Duitse EK-ganger aast al de hele zomer op een vertrek bij VfL Wolfsburg, dat weigerde de 22-jarige vleugelspits te laten gaan. De interesse van PSG blaast de hoop van Draxler nu nieuw leven in.

De supporters van Valencia konden ook wel wat goed nieuws gebruiken na de dramatische start in La Liga (nederlagen tegen Las Palmas en Eibar) en het naderende vertrek van sterkhouders Shkodran Mustafi (Arsenal) en Paco Alcácer (Barcelona, zie onder). De opsteker voor Los Che luistert volgens Superdeporte naar de naam Ezequiel Garay. De Argentijnse verdediger heeft volgens Russische media zijn laatste wedstrijd voor Zenit Sint-Petersburg al gespeeld in afwachting van een transfer.

Garay speelde eerder al in Spanje voor Real Madrid, voordat hij jaren voor Benfica voetbalde. Elders in Lissabon is Sporting de laatste dagen druk op de transfermarkt. Zelf trok de club Luc Castaignos en Bas Dost aan. Daartegenover staat het naderende vertrek van Adrien Silva en Islam Slimani. De Portugese middenvelder en Algerijnse spits blijven elkaars ploeggenoot, want Leicester City wil beide spelers volgens Portugese media inlijven voor in totaal zeventig miljoen euro (!).

De kampioen van Engeland heeft nog wat geld te besteden, omdat Chelsea eerder 35 miljoen neertelde voor N'Golo Kanté. Volgens diverse Engelse media luidde de komst van de Fransman het einde in van Cesc Fabregas, maar de Spaanse spelmaker hoeft naar eigen zeggen helemaal niet weg van manager Antonio Conte. 'In tegenstelling tot wat er is geschreven hebben we een goede verstandhouding. Hij rekent op mij. Hij heeft nooit gezegd dat ik kan vertrekken.'

Juventus zet alles op alles om Juan Cuadrado terug naar Turijn te halen. De flankspeler komt bij Chelsea niet in de plannen van manager Antonio Conte voor en mag vertrekken. Volgens La Gazzetta dello Sport praat Juventus maandag met een delegatie van Chelsea over Cuadrado, die vorig seizoen al op huurbasis uitkwam voor de Italiaanse landskampioen.

Nu Bas Dost naar Sporting Lissabon vertrekt, is VfL Wolfsburg op zoek naar een nieuwe aanvaller. Heung-Min Son is de belangrijkste kandidaat. Volgens Kicker heeft de Duitse subtopper inmiddels een bod van dertig miljoen euro neergelegd bij Tottenham Hotspur, dat de Zuid-Koreaan een jaar geleden nog voor datzelfde bedrag overnam van Bayer Leverkusen.

Chelsea heeft in de afgelopen dagen tevergeefs een bod gedaan op James Rodríguez. De Colombiaan speelt nauwelijks bij Real Madrid en ziet een transfer zelf dan ook zitten. De Madrilenen wilden de aanvallende middenvelder aanvankelijk niet laten gaan, maar zouden nu tegen Chelsea gezegd hebben dat een transfer bespreekbaar is bij een bod van zeventig miljoen euro, schrijft The Daily Mirror.

Hoewel José Mourinho steeds weer zegt dat Manchester United klaar is op de transfermarkt, geloven de Engelse media daar niets van. Volgens The Daily Mail overweegt de Engelse topclub 1,2 miljoen euro te bieden op de negentienjarige Dominic Calvert-Lewin, spits van Sheffield United. The Daily Record voegt daar nog aan toe dat ook José Fonte (Southampton) en Fabinho (AS Monaco) voor een stap naar Old Trafford staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.