Transferdagboek 28/01: Adebayor, Cuadrado en Djuricic

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/01: Adebayor, Cuadrado en Djuricic

Net als afgelopen zomer wordt Juan Cuadrado met verschillende topclubs in verband gebracht, maar een transfer van de 26-jarige Colombiaan lijkt nu dichterbij dan ooit. Fiorentina-trainer Vincenzo Montella liet woensdag weten dat de vleugelspeler voor 35 miljoen mag vertrekken. En dat terwijl Chelsea en Manchester United allebei al 29 miljoen euro zouden hebben geboden volgens Italiaanse media. Overigens is ook al bekend wie Cuadrado moet opvolgen in Florence: de club heeft Lucas Ocampos (AS Monaco) hoog op het verlanglijstje staan.

Hij speelde al op huurbasis voor Real Madrid en mogelijk verkast Emmanuel Adebayor spoedig voor een half jaar naar Paris Saint-Germain. Harry Kane heeft de spits uit Togo uit de basis gespeeld bij Tottenham Hotspur, waardoor de club uit Noord-Londen openstaat voor een vertrek. Adebayor is namelijk de best verdienende speler in de selectie. PSG ziet de aanvaller - die eerder voor onder meer AS Monaco, Arsenal en Manchester City voetbalde - als ideale stand-in voor Zlatan Ibrahimovic, aangezien deze dit seizoen vaak geblesseerd is.

Dan over naar Southampton, waar manager Ronald Koeman zijn pijlen heeft gericht op een ex-Eredivisionist. In de periode 2010-13 maakte Filip Djuricic veel indruk bij SC Heerenveen, maar zijn transfer naar Benfica pakte helemaal verkeerd uit. Al na één seizoen besloot de Portugese topclub de nu 22-jarige spelmaker uit Servië (foto met Van der Vaart achter zich) voor een jaar te verhuren aan FSV Mainz 05, maar ook in Duitsland is Djuricic geen schim meer van de speler die Nederland ontgroeide. Koeman hoopt dat Benfica de spelmaker de rest van dit seizoen wil verhuren aan Southampton.

Manchester United hoeft niet bij Real Madrid aan te kloppen voor Gareth Bale. Britse en Spaanse media maakten de afgelopen weken melding van een mogelijk vertrek van de Welshman naar Old Trafford, maar een terugkeer naar de Premier League ziet hij nog niet zitten. 'Ik kan me niet voorstellen voor United te spelen', aldus Bale. 'Ik heb ook nog een contract tot medio 2019 en ben hier erg gelukkig.'

Zijn ploeggenoot Sergio Ramos zou wél op weg zijn naar Engeland, want Chelsea heeft zich nu gemeld voor de verdediger van Real Madrid. Nadat eerder ook Arsenal en Manchester United werden genoemd, lonkt nu een transfer naar Stamford Bridge. Chelsea ziet in Sergio Ramos de ideale vervanger van John Terry, terwijl de gesprekken over een nieuw contract met Real Madrid maar moeizaam verlopen. De verdediger ligt nog vast tot medio 2017, maar zou in salaris fors vooruit willen.

Manager Louis van Gaal ziet bij Manchester United geen toekomst voor Wilfried Zaha, die definitief mag vertrekken. In de zomer van 2013 kwam de nu 22-jarige vleugelaanvaller voor bijna twaalf miljoen euro over van Crystal Palace, waar hij nu weer op huurbasis speelt. Voor vier miljoen euro wil manager Alan Pardew Zaha graag definitief inlijven, waardoor United een enorm verlies maakt in anderhalf jaar tijd.

Vrijwel heel de Duitse subtop zit achter André Schürrle aan. Eerder werden Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg al genoemd als mogelijke bestemming, maar ook Borussia Dortmund zou de komst van de aanvallende middenvelder wel zien zitten. Schürrle geldt als de ideale vervanger van Marco Reus, die komende zomer naar alle waarschijnlijkheid vertrekt. Maar dan moet Dortmund diep in de buidel tasten, want door alle interesse is de vraagprijs van Chelsea inmiddels 35 miljoen euro.

Lazio hoopt de komst van Ravel Morrison woensdag nog af te ronden, maar de vraag is nog wanneer de aanvallende middenvelder aansluit bij de selectie. Als de medische keuring geen problemen oplevert, zal Morrison komende zomer transfervrij worden overgenomen van West Ham United. Maar mogelijk zal de ex-speler van Manchester United deze transferperiode al de overstap maken naar Rome.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.