Transferdagboek 26/01: Destro, Cassano en Schürrle

Reacties

De winterse transferperiode is in volle gang. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/01: Destro, Cassano en Schürrle

Shakhtar Donetsk stelt zich weliswaar wat soepeler op, maar ook over de transfer van Luiz Adriano naar AS Roma is nog altijd geen witte rook. Volgens Tuttosport is dat nog een kwestie van dagen. Roma zou met de Oekraïense club onderhandelen over een transferom, de 27-jarige Braziliaan zou zelf al een akkoord hebben bereikt over een verbintenis in Stadio Olimpico. Omdat het contract van de spits na dit seizoen afloopt, zou Shakhtar genoegen moeten nemen met tien miljoen euro. Zodra de transfer rond is geeft Roma het groene licht voor het vertrek van Mattia Destro, die in de belangstelling van AC Milan staat. De Rossoneri zullen Destro waarschijnlijk gaan huren met een optie tot koop. De overstap naar Milan is pikant, want Destro genoot zijn opleiding bij Internazionale.

André Schürrle stuurt volgens Sky Sports aan op een vertrek bij Chelsea. De aanvaller is ontevreden over zijn gebrek aan speeltijd en wil graag terug naar Duitsland. VfL Wolfsburg wil de 24-jarige international graag inlijven, maar hikt aan tegen de vraagprijs van Chelsea, dat 26 miljoen euro voor Schürrle verlangt.

Een week voor de transferdeadline blijft het afwachten of er behalve de overgang van Wilfried Bony naar Manchester City nog meer toptransfers tot stond komen. Zo is het nog altijd niet duidelijk wat de uitkomst wordt van het steekspel tussen Chelsea en Fiorentina. Gaan The Blues nu wel of niet de gelimiteerde afkoopsom van 35 miljoen euro voor Juan Cuadrado betalen? Sky Sports zegt te weten dat Cuadrado een akkoord heeft met de Londenaren. Voor minder dan zijn vastgelegde transfersom mag de Colombiaanse rechtsbuiten echter niet vertrekken.

Dat is ook het standpunt dat Athletic de Bilbao doorgaans inneemt als de Europese grootmachten aan een uitblinker van het Baskische bolwerk trekken. Volgens Marca ziet Real Madrid in Aymeric Laporte de toekomstige kompaan van Raphaël Varane in het hart van de defensie. Real hoopte Laporte te kunnen halen in ruil voor de op de bank verpieterende Asier Illarramendi, maar Athletic is onverbiddelijk: De Koninklijke zal de vastgelegde transfersom van 42 miljoen euro betalen wil het de twintigjarige Fransman naar Estadio Santiago Bernabéu halen.

Waar de toekomst van Pablo Osvaldo ligt is ook nog altijd onduidelijk. De door Southampton aan Internazionale verhuurde aanvaller heeft zichzelf in Milaan onmogelijk gemaakt bij trainer Roberto Mancini. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de 29-jarige Italiaanse international maandag gesproken met de clubleiding van Inter om een oplossing te zoeken. Osvaldo heeft het echter nogal hoog in zijn bol zitten. De interesse van Queens Park Rangers heeft hij afgewimpeld, hij wil naar Juventus of AC Milan. Inter heeft echter weinig trek de concurrentie te versterken.

Trainer Roberto Mancini stelt niet langer prijs op de aanwezigheid van Pablo Osvaldo, maar om hem nou te slijten aan stadgenoot AC Milan gaat misschien iets te ver.
Trainer Roberto Mancini stelt niet langer prijs op de aanwezigheid van Pablo Osvaldo, maar om hem nou te slijten aan stadgenoot AC Milan gaat misschien iets te ver.

Mogelijk krijgt Stoke City meer medewerking bij de poging tussentijdse versterkingen aan te trekken. Manager Mark Hughes heeft met Bojan Krkic en Marc Muniesa al twee door Barcelona opgeleide spelers in zijn ploeg. Volgens Sport zat de Welshman daarom op de tribune bij een wedstrijd van Barcelona B om Adama Traoré en Sandro Ramírez te bekijken. Stoke overweegt de twee negentienjarige aanvallers in te huren. Het lijkt gezien de opleving van Bojan en Muniesa bij The Potters niet eens zo'n slecht plan.

Didier Drogba (36) is afgelopen zomer teruggekeerd op het oude nest en wat de Ivoriaanse spits betreft, eindigt het ook niet over een half jaar als zijn contract met Chelsea is afgelopen. 'Toen ik in 2012 vertrok heb ik gezegd dat ik hier alles had bereikt. Maar nu denk ik dat dat niet het geval is. Ik hou van deze club en zou heel graag deel blijven uitmaken van Chelsea in de toekomst.'

De nodige twijfels zijn uitgesproken over zijn bijdrages, maar een andere oude rot blijft mogelijk ook waar hij nu zit. Miroslav Klose (36) nadert namelijk de grens van het aantal wedstrijden waarmee zijn aflopende contract automatisch wordt verlengd. Volgens Corriere dello Sport is Klose nog drie duels af van nog een jaar in de eeuwige stad. Gezien zijn huidige vorm lijkt dat nog slechts een formaliteit.

De 31-jarige Paolo Guerrero keert op zijn beurt mogelijk wél terug op de Duitse velden en dat in een voor hem bekend shirt. Hamburger SV dreigt namelijk naast de eerste optie Josip Drmic te grijpen en heeft daarom de pijlen gericht op de Peruviaan. Guerrero scoorde 37 keer in de 134 Bundesliga-duels die hij in de zes jaar tijd voor HSV speelde. De aanvaller staat open voor een nieuw avontuur nu zijn contract met het Braziliaanse Corinthians, dat hem in 2012 inlijfde, ten einde is. 'Er zijn contacten in de Bundesliga. Hij wil ook terug naar Duitsland', aldus zijn zaakwaarnemer Thomas Vogel.

David Trezeguet (37) heeft het verwachte nieuws bevestigd dat hij daadwerkelijk zijn carrière gaat afsluiten. De Franse oud-international heeft inmiddels wel een idee welke rol hij gaat aannemen nu hij niet meer binnen de lijnen komt. 'Grote clubs hebben contact met me opgenomen', aldus Trezeguet, die op korte termijn praat met zijn oude werkgever Juventus over een functie als ambassadeur. 'ik zou graag mijn bijdrage leveren aan het huidige project.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.