Transferdagboek 12/01: Eto'o, Morrison en Balotelli

Reacties

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk open. VI houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/01: Eto'o, Morrison en Balotelli

Volgens media uit Engeland en Italië is de kans groot dat Samuel Eto'o bezig is aan zijn laatste weken bij Everton. De spits uit Kameroen wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Sampdoria en zou in hoofdlijnen zelfs al akkoord zijn met de club uit de havenstad. De ex-speler van Internazionale zou op het punt staan een contract voor anderhalf jaar te tekenen.

Een andere speler die de Premier League voor de Serie A kan verruilen is Ravel Morrison. De dribbelaar van West Ham United staat namelijk in de belangstelling van Lazio. Volgens Sky Sports mag Morrison transfervrij vertrekken bij de club uit Londen, waar het hem totaal niet is gelukt zijn grote belofte in te lossen. Overigens is Lazio niet de enige club met interesse voor het jeugdproduct van Manchester United, want twee ploegen uit de Premier League zouden ook belangstelling hebben getoond.

Royston Drenthe zat zaterdag op de tribune bij Reading, dat hem na een half jaar verhuur terughaalde van Sheffield Wednesday. Een sportieve reden lag er niet aan zijn rentree ten grondslag, The Royals zijn slechts een tussenstap voor de voormalige Feyenoorder die namelijk op weg is naar China, zo vertelde Reading-manager Steve Clark.

Maar de aanstaande verhuizing naar het Verre Oosten laat op zich wachten, en dus staat Drenthe deze week gewoon weer op het trainingsveld bij Reading. Bij de club uit het Championship is hij geen persona non grata. 'Je kan nooit de deur voor iemand dicht doen', aldus Clarke.

Hamburger SV, in de eerste seizoenshelft scoorde het slechts negen keer, is op zoek naar aanvallende versterking. Josip Drmic kan van het lijstje worden geschrapt, want Bayer Lverkusen wil niet meewerken aan een verhuizing van de Zwitserse aanvaller.

Die Rothosen hebben een ander ijzer in het vuur. Innocent Emeghara is in Dubai om zich te bewijzen. Voor deze Zwitserse spits hoeft HSV in elk geval geen afkoopsom neer te leggen aangezien de 25-jarige proefspeler transfervrij is na zijn vertrek bij het Azerbeidzjaanse Qarabag Agdam.

De naam van Mario Balotelli zal deze transferperiode nog wel een aantal keer opduiken in deze rubriek. De Italiaanse spits worstelt bij Liverpool, dat hem daarom wel zou willen slijten. The Daily Express weet dat Paris Saint-Germain hem verrassend genoeg zou willen verlossen uit zijn lijden op Anfield. The Reds zouden het geld namelijk prima kunnen gebruiken.

The Daily Mail komt namelijk met het bericht dat manager Brendan Rodgers Argentijnen wil gaan ophalen in Italië. Napoli-spits Gonzalo Higuaín moet namelijk Balotelli opvolgen, terwijl Sampdoria-goalie Sergio Romero het keepersprobleem in Liverpool moet gaan oplossen.

Sergio Romero: op weg naar Liverpool?
Sergio Romero: op weg naar Liverpool?

De ex-keeper van AZ is in de ogen van Rodgers betrouwbaarder dan de Belg Simon Mignolet. Volgens The Daily Mirror bekijkt de oefenmeester ook of Norberto Neto van Fiorentina een optie zou zijn onder de lat, al zit ook Juventus achter de Braziliaan aan.

Een andere voormalig AZ'er lijkt op zijn beurt op weg naar de Major League Soccer. The Sunderland Echo schrijft dat Toronto FC een ruildeal tussen spitsen Jermain Defoe en Jozy Altidore wel ziet zitten. Engelsman Defoe speelt momenteel bij de Canadese club, maar zou dus op weg zijn naar zijn vaderland. Sunderland-spits Altidore keert in dat geval terug in de competitie van zijn thuisland.

Al sinds Louis van Gaal aan het roer staat bij Manchester United, is er van alles te doen rondom de defensie. Spaanse media weten het nu zeker. Niet Mats Hummels of Diego Godín wordt de gewenste versterking, maar Athletic de Bilbao-verdediger Aymeric Laporte. Die transfer is extra saillant, aangezien ook Chelsea en Arsenal achter de twintigjarige Fransman aanzitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.