Transferdagboek 25/07: Lloris, De Jong, Modric & Ganso

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/07: Lloris, De Jong, Modric & Ganso

We trappen deze keer af met een veelgeziene gast in deze rubriek: Luka Modric. De 26-jarige Kroatische middenvelder van Tottenham Hotspur heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid, maar De Koninklijke wil (nog) niet aan de vraagprijs voor Modric voldoen. Paris Saint-Germain wil dat volgens The Guardian wel. De club heeft liefst vijftig miljoen euro over voor de sierlijke Kroaat, maar Modric is niet geïnteresseerd in een transfer naar PSG. Hij wil per se naar Real.

Het geld dat Tottenham ontvangt voor Modric zal door manager André Villas-Boas besteed worden aan twee spelers.De Braziliaan Willian, die deze zomer ook in de belangstelling stond van Chelsea, moet overkomen van Shakhtar Donetsk en ook is de club uit Noord Londen geïnteresseerd in Moussa Dembélé, die onder contract staat bij stadsgenoot Fulham. Emmanuel Adebayor is ook nog altijd in beeld bij The Spurs, maar het salaris van de Togolees - die bij Manchester City mag vertrekken - is te hoog.

Dan over naar een Nederlandse hoofdrolspeler. Bayern München heeft bij monde van directeur Karl-Heinz Rummenigge aangeven niet geïnteresseerd te zijn in Nigel de Jong. De Oranje-international kampt met hevige concurrentie op het middenveld van Manchester City. 'We weten dat zijn zaakwaarnemer hem overal aanbiedt, maar wij hebben geen belangstelling', aldus Rummenigge in Bild.

Manchester City lijkt wel een andere speler kwijt te raken deze zomer: Aleksandar Kolarov. De linksback verloor afgelopen seizoen de concurrentiestrijd van Gaël Clichy en staat op het punt om terug te keren in de Serie A. Waar de 26-jarige Serviër eerder onder contract stond bij Lazio, lijkt nu Internazionale zijn volgende club te worden. De Nerazzurri hebben zeven miljoen euro over voor de verdediger die overbodig is bij The Citizens.

Een opvallende rel rond Hugo Lloris (foto), doelman van Olympique Lyon. Tottenham ziet in de nationale doelman van Frankrijk dé keeper voor de komende jaren, maar Arsenal ziet dat niet zitten. Volgens de Engelse Metro hebben de Gunners een bod uitgebracht op Lloris, met als doel de vraagprijs op te drijven. Arsenal is niet geïnteresseerd, maar wil dat stadsgenoot Tottenham de hoofdprijs gaat betalen voor de 37-voudig international van Les Bleus.

Ook de Nederlandse doelman Dorus de Vries (31) wordt op de voet gevolgd. Door Liverpool. Coach Brendan Rogers werkte bij Swansea City samen met de huidige doelman van Wolverhampton Wanderers en ziet in hem een ideale stand-in voor Pepe Reina, weet Sky Sports. Dan over naar AC Milan, dat deze zomer Zlatan Ibrahimovic en Thiago Silva verkocht aan PSG en een elftal routiniers transfervrij zag vertrekken. De Rossoneri zien in Mapou Yanga-Mbiwa de opvolger van Thiago Silva. De 23-jarige verdediger werd het afgelopen seizoen kampioen met Montpellier, maar heeft die club nu gesmeekt hem naar Milaan te laten gaan. 'Er zijn aanbiedingen waar je geen nee tegen kunt zeggen. Maar Montpellier heeft me altijd goed behandeld, dus ik zal me goed gedragen en geen transfer forceren.'

Ook een transfer van Kaká naar Milan lijkt in de maak. Eerder was al bekend dat de dertigjarige Braziliaan mag vertrekken bij Real Madrid, maar dinsdagavond werd vice-president Adriano Galliani gesignaleerd met de zaakwaarnemer van de Wereldvoetballer van het Jaar 2007. Een terugkeer van Kaká lijkt dus in de maak, al is Paulo Henrique - beter bekend als Ganso - ook een van de spelers in de stal van deze zaakwaarnemer. Ook hij wordt in verband gebracht met een transfer naar Milan. De zaakwaarnemer van Kaká heeft inmiddels bevestigd dat er wordt onderhandeld, maar weet ook dat zijn speler liefst twintig miljoen euro moet kosten.

Tot slot Newcastle United, dat het afgelopen jaar een voorliefde lijkt te hebben ontwikkeld voor Franse spelers. Romain Amalfitano, Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye, Sylvain Marveaux en Gabriel Obertan staan er al onder contract, terwijl ook Mathieu Debuchy op weg lijkt naar The Magpies. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij, want zowel Engelse als Franse media melden dat Loïc Rémy de volgende Fransman in Newcastle moet worden. Ook Arsenal en Tottenham Hotspur volgen de 25-jarige aanvaller van Olympique Marseille. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's