Transferdagboek 23/07: Gomis, Hutchinson & Suarez

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/07: Gomis, Hutchinson & Suarez

Arsenal heeft opnieuw een poging gedaan om Luis Suarez los te weken bij Liverpool. De club uit Londen zou volgens The Daily Mail een bod van veertig miljoen euro hebben uitgebracht op de 26-jarige Uruguayaan, maar dat bedrag zou de komende jaren kunnen oplopen tot liefst 48 miljoen euro. Eerder gaf Liverpool-manager Brendan Rodgers aan de voormalige Ajax-aanvaller alleen te willen verkopen bij een 'Cavani-achtige transfersom'.

De landgenoot van Suarez verkaste voor liefst 64 miljoen euro van Napoli naar Paris Saint-Germain, waardoor het bod van Arsenal niet voldoende lijkt. Overigens liet de Liverpool-aanvaller eerder weten uit Engeland te willen vertrekken, maar daar kwam hij later op terug. Suarez gaf recentelijk aan te willen verkassen omdat hij om de prijzen wil meespelen.

De toekomst van Atiba Hutchinson lijkt in Turkije te liggen. Namens Besiktas bevestigt Erdal Torunogullari de interesse in de dertigjarige Canadees, die transfervrij vertrok bij PSV. 'We hebben met hem gesproken en hem een aanbieding gedaan. Het is nu aan hem.' Hutchinson was eerder in beeld bij Kayserispor, maar kon daar geen akkoord bereiken.

Valencia liet weten dat het met Tottenham Hotspur in onderhandeling is over de transfer van Roberto Soldado, maar beide partijen lijken niet dichter bij elkaar te komen. De Spanjaarden verlangen dertig miljoen euro, terwijl The Spurs niet verder willen gaan dan 25 miljoen euro. Inmiddels richt de club uit Noord-Londen zich daarom op alternatieven.

Zo is Tottenham in Frankrijk uitgekomen, waar twee interessante spitsen spelen. Bafetimbi Gomis is in beeld, maar ook Newcastle United zou belangstelling hebben voor de uit de gratie geraakte aanvaller van Olympique Lyon. Een andere mogelijkheid is Gomis' ploeggenoot Lisandro López, die ook in januari al dicht bij een akkoord was met de Londense club. De Nederlandse enclave in Italië krijgt er mogelijk een nieuw lid bij. Serginho Greene krijgt een kans zich te bewijzen bij Modena, dat uitkomt in de Serie B. Voor de 31-jarige Amsterdammer lonkt er zo een volgend buitenlands avontuur. Na zijn afscheid in 2010 van Vitesse kwam de verdediger uit voor het Bulgaarse Levski Sofia, het Cypriotische AEK Larnaca en het Servische FK Vojvodina Novi Sad.

Ook Nani staat voor een nieuwe hoofdstuk in buitenlandse dienst. De Portugees heeft weinig trek in nog een jaar bij Manchester United met in zijn eigen ogen te weinig speeltijd. Arsenal, Juventus, AS Roma en FC Anzhi golden als kandidaat, maar die moeten het ogenschijnlijk afleggen tegen AS Monaco.

De Monegasken hebben volgens L'Equipe namelijk toestemming gekregen te praten met Nani, hetgeen erop wijst dat een akkoord over de afkoopsom nabij is. Monaco zal ook weinig moeite hebben de gevraagde negen miljoen euro te betalen voor de aanvaller.

Manchester United wacht nog op beweging bij Barcelona om Cesc Fabregas te kunnen herenigen met Robin van Persie. De Catalanen hebben een tweede bod van de Engelse kampioen afgewezen, waardoor de werkgever van de Oranje-aanvoerder (hij speelde jarenlang samen met Fabregas bij Arsenal) inmiddels bereid zou zijn veertig miljoen euro te betalen, weet The Guardian. Maar van oude bekende Gerard Piqué komt via het schreeuwerige The Sun het advies geen nieuwe poging te wagen.

'Manchester United verdoet zijn tijd. Het duurde lang voordat Cesc zijn droom zag uitkomen met zijn terugkeer bij Barcelona. Die zal hij niet opgeven', aldus de verdediger van Barcelona, die zelf zijn doorbraak beleefde op Old Trafford voor hij in 2008 terugkeerde op de plek waar hij zijn opleiding genoot. In de Premier League stonden de twee huidige ploeggenoten voor het eerst tegenover elkaar (foto).

Echt onderhandeld kan er overigens pas worden als de Catalaanse grootmacht trainer Gerardo Martino officieel heeft aangesteld. l'Équipe weet het zeker, Arsène Wenger ontkent nog, maar de twintigjarige aanvaller Bernard zou nog vandaag in Londen arriveren om een medische keuring te ondergaan. Arsenal zou liefst 25 miljoen euro beschikbaar stellen voor de spits, al houdt de coach voorlopig nog de boot af. Wellicht om de prijs nog wat te laten zakken.

Atlético Mineiro is in ieder geval bereid mee te werken en de Braziliaan zelf ziet een overgang ook zitten. Nu is het dus alleen nog de vraag of Wenger een beter alternatief heeft en daarom wil wachten.

Even verderop in Londen wordt ook nog druk gehandeld. Tottenham Hotspur-manager André Villas-Boas is nog niet tevreden met het binnenhalen van Nacer Chadli en wil meer. Zo is Spurs een van de gegadigden om een van de grootste beloften van het mondiale voetbal binnen te hengelen: de Braziliaanse verdediger Dória (foto), ploeggenoot van Clarence Seedorf bij Botafogo. Bijkomend voordeel is dat de achttienjarige enkelvoudig international een afkoopsom van dertien miljoen euro in zijn contract heeft staan. Snel handelen is wel geboden, aangezien Barcelona, Juventus, AC Milan, Udinese, Benfica en Cruzeiro ook grote interesse hebben.

We besluiten met onze landgenoot John van den Brom. Hij zou met Luka Milivojevic bijna zijn opvolger voor de naar Lazio vertrokken Lucas Biglia binnen hebben. De nu nog voor Rode Ster Belgrado actieve Serviër moet naar verluidt drie miljoen euro gaan kosten om de strijd met Demy de Zeeuw aan te gaan. Er ligt al een vijfjarig contract klaar in Brussel.

Bekijk hier al onze video's