Transferdagboek 21/08: Brahimi, Dante en Honda

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 21/08: Brahimi, Dante en Honda

Wordt Yacine Brahimi de Arsenal-versterking waar de fans van The Gunners naar smachten? Volgens Engelse tabloids bereiden de Londenaren een bod voor op de Algerijnse dribbelaar van FC Porto. Een meevaller voor Arsenal-manager Arsène Wenger: Brahimi zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de top van de Premier League. Een minpuntje is dat FC Porto ruim veertig miljoen euro wil incasseren voor Brahimi, een bedrag dat Wenger niet zomaar neerlegt.

Dante staat op het punt VfL Wolfsburg te verruilen voor Olympique Nice. Alleen een succesvolle medische keuring scheidt de 32-jarige verdediger nog van een transfer naar de Ligue 1-club. 'Ik kijk uit naar het avontuur in de Europa League', aldus Dante in gesprek met het Duitse Sport1.

Keisuke Honda heeft zich bij AC Milan niet kunnen ontpoppen tot een vaste waarde. Met nog een contract voor een jaar staan ze in San Siro dan ook niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Japanner. Sunderland is bereid de door AC Milan gewenste afkoopsom (tien miljoen euro) neer te leggen, maar de voormalig VVV'er heeft volgens The Mirror de belangstelling van de hand gewezen.

Simone Zaza lijkt daarentegen wel de oversteek naar de Premier League te gaan maken. De Italiaanse aanvaller, die een overgang naar VfL Wolfsburg afblies omdat de voorgespiegelde aanbieding in werkelijkheid tegenviel, neemt de interesse van West Ham United serieus.

Althans, dat vertelde zijn vader Antonio tegen Gazza Mercato. 'West Ham is een welkome oplossing. We moeten afwachten wat Juventus doet, maar we hebben binnenkort nieuws. Het is een oplossing die we zeer serieus nemen.' Binnen de Serie A  is een verhuizing niet aan de orde. 'AC Milan, Napoli en AS Roma zouden opties zijn. Maar Juventus wil Simone niet afstaan aan een concurrent.'

Mario Mandzukic zou ook bij Juventus richting de uitgang gaan. Chelsea heeft namelijk volgens The People zijn zinnen gezet op de Kroaat, nadat Romelu Lukaku bekend had gemaakt bij Everton te blijven. De Londense club zou zo'n dertig miljoen euro moeten betalen om Mandzukic weer onder de hoede te brengen van trainer Antonio Conte.

Mario Balotelli zit ook nog immer verlegen om een club. Bologna-trainer Roberto Donadoni ziet de bij Liverpool overbodige aanvaller graag komen, zo vertelde hij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Crotone. 'Maar wat achter gesloten deuren wordt besproken, moet achter gesloten deuren blijven. Ik kan wel zeggen dat er nog veel werk moet worden verzet, maar feit is dat grote namen zeer begeerd zijn. En Mario is zo'n speler.'

Mathieu Flamini (32) en Emmanuel Adebayor (32) staan volgens Sky Sports aan de vooravond van een hereniging. De twee oud-ploeggenoten bij Arsenal hebben namelijk de interesse gewekt van het Turkse Caykur Rizespor. 'We hebben een principeakkoord met de twee', vertelde trainer Hikmet Karaman tegen het Turkse persbureau Anadolu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.