Transferdagboek 17/08: Bendtner, Tielemans en El Haddadi

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 17/08: Bendtner, Tielemans en El Haddadi

Een opvallend bericht van Het Laatste Nieuws: Anderlecht heeft interesse in Nicklas Bendtner. Trainer René Weiler hoopt nog op een aanvallende versterking. De 29-jarige Bendtner zit zonder club. De Deen werd in april weggestuurd bij VfL Wolfsburg.

Mocht Bendtner naar Anderlecht komen, dan treft hij daar hoogstwaarschijnlijk nog Youri Tielemans. De negentienjarige middenvelder ontkent op de clubsite dat hij contact heeft gehad met Manchester United-manager José Mourinho. 'Wie dit beweert, liegt. Ik heb het grootste respect voor de heer Mourinho en vele andere trainers, maar hij heeft me nooit gebeld', aldus het Anderlecht-talent.

Krijgt Klaas-Jan Huntelaar er een geduchte concurrent bij? Volgens enkele Spaanse media, waaronder de krant Marca, wil Schalke 04 zich versterken met Munir El Haddadi. Ook het Internazionale van trainer Frank de Boer heeft volgens Diario Sport interesse. De bijna 21-jarige aanvaller is zijn rol in de schaduw bij Barcelona naar verluidt zat. De kans dat de Catalanen mee willen werken aan een transfer lijkt nihil. De regerend kampioen van Spanje wil juist een extra aanvaller aantrekken, zodat de leden van het supertrio (Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez) af en toe kunnen worden gespaard.

Barcelona leek met Paco Alcácer eindelijk zijn gewenste extra spits te hebben gevonden, maar Valencia lijkt de deur naar een transfer nu toch dicht te gooien. Althans, technisch directeur Jesús García Pitarch stelde woensdag dat de club Alcácer niet wil verkopen en dat de 22-jarige aanvaller daar vrede mee heeft. Het kan natuurlijk ook een manier zijn om ervoor te zorgen dat Barça nog net even iets beter zijn best doet om de Spaans international naar Camp Nou te halen. Eerdere pogingen om Kévin Gameiro en Luciano Vietto te kopen, mislukten immers ook al.

Een deal die ook in het water lijkt te vallen is die tussen VfL Wolfsburg en Juventus. Simone Zaza zou voor 25 miljoen euro naar de Volkswagenclub verkassen, was de algemene verwachting in Duitse en Italiaanse media. De werkgever van Bas Dost, die zelf in de belangstelling van Sporting Lissabon staat, is toch niet bereid te voldoen aan de eisen van De Oude Dame. Elders in Italië loopt bij Fiorentina met Mario Gomez immers een goedkoper alternatief rond. Volgens Bild is de komst van de 31-jarige EK-ganger en topscorer van Turkije (voor Besiktas) naar Wolfsburg zo goed als rond.

Volgens Sky Sport Italia weerhoudt het uitblijven van de transfer van Zaza de kampioen van Italië er niet van om verder te zoeken naar een opvolger voor Paul Pogba. Nog altijd is Blaise Matuidi een voornaam doelwit. Voor de 29-jarige Fransman ligt een vierjarig contract klaar. Enig probleem is de vraagprijs die Paris Saint-Germain hanteert: dertig miljoen. Dan is Juan Cuadrado een stuk goedkoper. De Colombiaanse vleugelspeler zou van manager Antonio Conte toch mogen vertrekken bij Chelsea en op huurbasis al voor vier miljoen euro beschikbaar zijn.

Ziet Bram Nuytinck defensiepartner Sebastian De Maio alweer vertrekken bij Anderlecht?
Ziet Bram Nuytinck defensiepartner Sebastian De Maio alweer vertrekken bij Anderlecht?

Een dergelijk bedrag telde Anderlecht deze zomer ook naar voor Sebastian De Maio, maar de Franse verdediger is nu alweer op de weg terug naar Italië. Volgens Manager Herman Van Holsbeeck omdat zijn gezin niet mee wil verhuizen naar Brussel, maar boze tongen beweren dat de 29-jarige aanwinst een aanvaring heeft gehad met trainer René Weiler. Fiorentina profiteert door de bij Genoa vertrokken mandekker te huren met een optie tot koop. Van Holsbeeck verwacht dat De Maio op korte termijn tekent in Florence, zegt hij tegen Sporza.

Als Riyad Mahrez besluit Leicester City te verlaten, is dat waarschijnlijk voor een andere Engelse club. 'Ik wil zo lang mogelijk blijven in de Premier League', laat de dribbelaar optekenen in France Football. 'Er zijn natuurlijk wel twee of drie clubs die me van gedachten kunnen veranderen. Als die zich melden, ga je wel even nadenken.' De 25-jarige Mahrez werd onlangs nog in verband gebracht met Chelsea, maar volgens de hoofdrolspeler zelf is een transfer naar Londen niet aanstaande.

Bijna alle Spaanse sportkranten pakten dinsdag uit met het vermeende nieuws dat Cesc Fàbregas op weg zou zijn naar Real Madrid. De middenvelder begon maandagavond op de bank tijdens Chelsea's Premier League-ouverture tegen West Ham United, vandaar. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane geeft woensdag in Spaanse media aan dat de komst van Fàbregas 'gecompliceerd is'. 'We hebben al veel middenvelders. Nu al moet ik drie, vier spelers wekelijks teleurstellen. Met nog een speler erbij, wordt dat nog moeilijker.'

Cesc Fàbregas lijkt niet op weg naar Real Madrid.
Cesc Fàbregas lijkt niet op weg naar Real Madrid.

Chelsea en West Ham United stonden maandag tegenover elkaar in de Premier League. The Blues wonnen met 2-1 en hopen de stadgenoot ook te verslaan in de strijd om de handtekening van Nikola Maksimovic. De 24-jarige verdediger van Torino moet volgens Italiaanse media 25 miljoen euro kosten. Een bedrag dat Napoli mogelijk ook wil betalen, maar de club uit Turijn weigert daarmee zaken te doen omdat de verhoudingen tussen beide clubs zijn verstoord. Maksimovic bleef onlangs weg bij de training, volgens Torino om een transfer naar Napoli te forceren.

Na twee seizoenen komt er mogelijk een einde aan het verblijf van Fernando bij Manchester City. Sky Sport Italia bericht dat zowel Napoli als AC Milan in de markt is voor de 29-jarige middenvelder die onder manager Pep Guardiola op een zijspoor is beland. Een transfer op huurbasis, met een optie tot koop, naar een van deze clubs zou in de maak zijn. Fernando's verbintenis met Manchester City loopt in 2019 af.

Ook bij die andere club uit Manchester worden nog wel wat spelers geloosd deze zomer. Marcos Rojo zou op weg zijn naar Southampton. Manchester United wil de Argentijnse verdediger gebruiken als onderdeel van de transfer van José Fonte naar Old Trafford. De 32-jarige Portugees van Southampton moet in het elftal van José Mourinho voor ervaring in de achterste linie zorgen. Ook Arsenal jaagt op Fonte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.