Transferdagboek 12/08: Muric, Tello en Blind

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 12/08: Muric, Tello en Blind

Robert Muric staat op het punt bij Ajax te vertrekken. De dribbelaar is op weg naar de Italiaanse promovendus Pescara, melden media uit dat land. De post van zijn vriendin op Instagram lijkt het aanstaande afscheid te bevestigen.

#newchapter ��

Een foto die is geplaatst door Leonarda Zujić (@leonardazujic) op

Laminé Koné heeft een officieel transferverzoek ingediend bij Sunderland. De Ivoriaanse verdediger is kwaad omdat de club hem geen nieuw contract heeft aangeboden, zoals hem beloofd werd. 'Daaruit trek ik de conclusie dat ik niet in de plannen van manager David Moyes voorkom', aldus Koné, die met het verzoek ook een overgang naar het geïnteresseerde Everton van Ronald Koeman probeert te forceren.

Pedro zou van Chelsea-manager Antonio Conte te horen hebben gekregen dat hij niet op structurele basis hoeft te rekenen op speeltijd. De 29-jarige buitenspeler staat daarom open voor aanbiedingen van andere clubs. Dagblad Sport meldt dat de belangstelling van Valencia voorlopig het meest serieus is. De UEFA Cup-winnaar van 2004 zou een 'grote naam' willen contracteren om komend seizoen weer mee te doen in de (sub)top.

Fiorentina hoopt komend seizoen opnieuw de beschikking te hebben over Cristian Tello. De 25-jarige vleugelspeler kwam gedurende de tweede helft van de voorbije jaargang al op huurbasis uit voor de Serie A-club. Fiorentina wil volgens de krant AS een nieuwe, tot medio 2017 lopende, huurovereenkomst sluiten. Tello's contract met Barcelona expireert in 2018.

Dat Frank de Boer inmiddels door het leven gaat als trainer van Internazionale heeft in Milaan ook voor de nodige transfergeruchten gezorgd. Volgens Mediaset heeft de Nederlandse coach een oude bekende immers hoog op zijn verlanglijstje staan. Daley Blind kreeg tot nu toe nog veel speeltijd bij Manchester United, maar heeft in de selectie van José Mourinho te maken met moordende concurrentie. De Boer zou daarom een lijntje hebben uitgeworpen om te kijken of een hereniging mogelijk is. Twintig miljoen euro zou genoeg moeten zijn om Blind, met wie De Boer bij Ajax samenwerkte, los te weken.

Blind is niet de enige nieuweling die aan Internazionale gekoppeld wordt. João Mario werd al tijdens het EK aan de Nerazzurri gelinkt, maar zijn naam zou volgens Jornal De Noticias een maand later ook nog altijd klinken in de Milanese wandelgangen. Inter heeft evenwel te maken met flinke concurrentie. Chelsea zou bij Sporting Lissabon immers een bod hebben neergelegd van 45 miljoen euro voor de Europees kampioen. Een nadeel voor Inter is bovendien dat de financiële slagkracht door de Financial Fair Play-regelgeving niet groot is. Een verkoop van de gewilde Mauro Icardi zou dat kunnen veranderen.

Everton-manager Ronald Koeman kondigde donderdag aan nog flink te willen investeren om zijn selectie op peil te krijgen. Volgens The Times heeft de Nederlander zijn pijlen onder anderen gericht op Juan Mata, die bij Manchester United met manager José Mourinho te maken kreeg. De Portugees had de Spanjaard in het verleden niet meer nodig bij Chelsea. En de dubbele wissel in de strijd om het Community Shield fungeerde alleen maar als katalysator van meer zinspelingen op de toekomst van Mata.

Over een veelgehoorde naam in de transferrubrieken gesproken. Mario Balotelli wordt zo ongeveer overal genoemd, maar zijn belangenbehartigers hebben inmiddels laten weten dat het qua concrete interesse wat minder storm loopt. Alleen Sassuolo en Chievo Verona zouden zich gemeld hebben. En laat die twee clubs nou voorlopig niet in de buurt komen van het Liverpool-salaris dat de Italiaan momenteel opstrijkt.

Ook Blaise Matuidi is een gewilde voetballer, zijn naam wordt onder anderen als opvolger van Paul Pogba bij Juventus genoemd. Maar Paris Saint-Germain-coach Unai Emery wil daar niets van weten. Hij hoopt dat technisch directeur Patrick Kluivert erin slaagt de Franse middenvelder in zijn thuisland te houden. 'Hij is een van onze leiders, dus mijn mening is kraakhelder. Ik wil dat hij blijft', liet Emery tijdens een persconferentie optekenen. Of hij het meent of dat een en ander dient om de vraagprijs omhoog te stuwen, zal in de komende weken blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.