Transferdagboek 18/08: Benteke, Hoedt en Praet

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 18/08: Benteke, Hoedt en Praet

Het was even puzzelen, maar Crystal Palace en Liverpool zijn er toch uitgekomen. Volgens diverse Engelse media staat Christian Benteke op het punt naar Londen af te reizen om zijn transfer af te ronden. De 25-jarige spits kwam niet voor in de plannen van manager Jürgen Klopp, maar The Reds vroegen desondanks de hoofdprijs voor de Belgisch international. De club van manager Alan Pardew zag eerder een bod van 26,5 miljoen euro plus bonussen nog worden afgewezen, maar heeft wel beet nu het bod is verhoogd naar 31,5 miljoen. En dat bedrag kan dus nog stijgen.

Een andere Belg gaat naar de Serie A. Dat stelt althans La Gazetta dello Sport. Sampdoria heeft Anderlecht overtuigd Dennis Praet voor tien miljoen euro te laten vertrekken. De 22-jarige middenvelder kan voor vier jaar tekenen in Genua, al speelde hij donderdagavond nog met Paars-Wit in de play-offs van de Europa League tegen Slavia Praag. Dat was voor Samp echter geen obstakel de transfer in een stroomverstelling te brengen. In de Tsjechische hoofdstad deed de Italiaanse club zaken met Anderlecht, naar verluidt om Lazio af te troeven.

De Romeinen moeten ook vrezen Wesley Hoedt deze zomer kwijt te raken. FC Augsburg-trainer Dirk Schuster heeft de interesse in de 22-jarige verdediger bevestigd. De rode draad in de mogelijke transfer is AZ. De Alkmaarder vertrok vorig jaar zelf bij de club uit de Kaasstad en moet in Zuid-Duitsland met Ragnar Klavan een andere voormalig AZ-speler opvolgen. De Est ging deze zomer naar Liverpool. En dan wil het toeval ook nog eens dat Jeffrey Gouweleeuw, voormalig ploeggenoot van Hoedt bij AZ, samen met Paul Verhaegh al in de defensie van Augsburg speelt.

Worden Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt herenigd bij FC Augsburg?
Worden Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt herenigd bij FC Augsburg?

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino gaat ervan uit dat Christian Eriksen op korte termijn zijn in 2018 aflopende contract verlengt. 'Wij zijn heel blij met hem en gelukkig is dat andersom ook het geval', vertelde de Argentijn donderdag tijdens een persconferentie. 'Het is een kwestie van tijd voordat hij instemt met een nieuwe verbintenis.' Eerder deze week meldden Engelse media dat een akkoord wegens exorbitante eisen aan de zijde van Eriksen ver weg zou zijn. De oud-Ajacied sprak dat 'nieuws' later met klem tegen.

In het feuilleton Arsenal en de zoektocht naar versterkingen deze keer uw aandacht voor José Giménez. Volgens de Spaanse krant AS  hebben de Londenaren onlangs informeel geïnformeerd bij Atlético Madrid naar de beschikbaarheid van de 21-jarige verdediger. Arsenal zou met een bod van 46 miljoen euro de eigenaar kunnen worden van Giménez. Wellicht dat de club van manager Arsène Wenger daartoe bereid is. 'We zijn klaar om het geld uit te geven dat we hebben', stelde de Fransman de fans van The Gunners gerust.

Misschien wel het opvallendste transfergerucht van deze zomer komt op het conto van de Daily Mirror. De Engelse krant meldt namelijk dat Liverpool vanwege de blessurecrisis in de achterhoede de pijlen nu richt op Bruno Martins Indi. De 24-jarige Nederlander is bij FC Porto overbodig verklaard, maar desondanks is er dus mogelijk een mooie transfer voor hem in aankomst. Spaanse media melden dat Klopp ook in de markt is voor zijn landgenoot Shkodran Mustafi, die bij Valencia onder contract staat.

Ondertussen staat Mario Balotelli nog altijd onder contract op Anfield. The Sun meldt dat de 26-jarige Italiaan na een gesprek met zijn oude trainer José Mourinho een stap naar de lagere Engelse divisies overweegt. Wolverhampton Wanderers en Port Vale zouden opties zijn. In Italië komt de interesse volgens Il Messaggero uit een andere categorie. Lazio lijkt bereid om Balotelli te huren, mits Liverpool bereid is een groot deel van zijn salaris door te blijven betalen.

Behalve Liverpool wacht ook Manchester City een onrustig slot van de transfermarkt. De nieuwe manager Pep Guardiola heeft de selectie al flink vernieuwd, maar lijkt nog op zoek naar een nieuwe keeper. Claudio Bravo staat hoog op het lijstje. Robert Fernández, sportief directeur van Barcelona, geeft aan dat zijn doelman op korte termijn niet naar City verhuist: 'Er wordt veel gespeculeerd, maar zaterdag zit hij gewoon bij onze wedstrijdselectie. Daarna zien we wel wat er gaat gebeuren.'

Bij Arsenal blijft het transfergeweld voorlopig uit. Serge Gnabry, uitblinker namens Duitsland op de Olympische Spelen, dreigt volgens Bild bovendien naar Hertha BSC te vertrekken. Manager Arsène Wenger wil zijn groeibriljant echter behouden: 'We gaan proberen om zijn contract te verlengen', meldt hij in zijn perspraatje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.