Transferdagboek 20/07: Van Persie, Matri, Araujo, Sahin

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/07: Van Persie, Matri, Araujo, Sahin

Arsenal-manager Arsène Wenger neemt Robin van Persie niet mee naar Maleisië en dat wordt gezien als de voorbode van een transfer van de Oranje-international. Maar tot een akkoord met een toekomstige club is het nog niet gekomen. Sterker nog, de eerste pogingen zijn gestrand. Volgens de BBC hebben de drie gegadigden (Manchester City, Manchester United en Juventus) een bod neergelegd van zo'n twintig miljoen euro. Arsenal vindt dat niet genoeg en wil naar verluidt minimaal dertig miljoen euro.

AC Milan wil Alessandro Matri op korte termijn overnemen van concurrent Juventus. De 27-jarige aanvaller moet in San Siro de vacature opvullen die de naar Paris Saint-Germain vertrokken Zlatan Ibrahimovic heeft achtergelaten. Matri is een bekende van Milan-trainer Massimiliano Allegri, met wie hij in het verleden succesvol samenwerkte bij Cagliari. Afgelopen seizoen had de spits met tien doelpunten in dertig competitieduels een belangrijk aandeel in het landkampioenschap van De Oude Dame.

Sergio Araujo lijkt op weg naar Barcelona. Volgens het Spaanse Marca heeft de Catalaanse grootmacht met Boca Juniors een akkoord bereikt over de overgang van de twintigjarige Argentijn. De Spaanse topclub wil de voorhoedespeler in eerste instantie voor een jaar huren en kan hem daarna voor acht miljoen euro definitief inlijven. Araujo, die op alle aanvallende posities uit de voeten kan, geldt als één van de grootste talenten van Argentinië.

David Hoilett is dicht bij een transfer naar Queens Park Rangers. Volgens het doorgaans goed ingelichte Engelse Sky Sports heeft de steenrijke club de strijd om de begeerde vleugelaanvaller gewonnen. De 22-jarige Hoilett is transfervrij nadat hij zijn aflopende contract bij Blackburn Rovers weigerde te verlengen. Na Ji-Sung Park, Robert Green, Andrew Johnson en Rafael kan de aanvaller alweer de vijfde zomerse versterking van QPR worden.

Manchester United zou bij Real Madrid hebben geïnformeerd naar de transfersom van Nuri Sahin. The Mancunians hebben de Turkse middenvelder op de korrel nu de komst van Lucas Moura niet haalbaar blijkt. De club van manager Sir Alex Ferguson is niet bereid te voldoen aan de vraagprijs van ruim 38 miljoen euro voor de talentvolle aanvallende middenvelder van Sao Paulo, waardoor de interesse is verlegd naar de speler van Real Madrid.

Sahin is een stuk goedkoper dan Lucas. De technicus is voor een bedrag van 25 miljoen euro op te halen in de Spaanse hoofdstad. Toch is ook deze transfersom United te machtig. Daarom willen de Engelsen de spelmaker eerst een jaar huren met een optie tot koop. Op Old Trafford kan Sahin worden herenigd met Shinji Kagawa, met wie hij grote successen boekte in het shirt van Borussia Dortmund. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's