Transferdagboek 19/01: Kaká, Tévez, De Jong en Sow

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft tot het einde van deze maand een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag: Carlos Tevéz, Nigel de Jong, Heurelho Gomes en Kaká. Vaste gast in het transferdagboek is Paris Saint-Germain. Woensdag meldde La Gazzetta dello Sport nog dat de Franse koploper akkoord is over de komst van de Braziliaan Kaká (Real Madrid). Diezelfde avond werd die berichtgeving vervolgens weer volledig van tafel geveegd. Kaká is niet de enige Zuid-Amerikaan die een heuse knipperlichtrelatie heeft met PSG. Na de nodige ontkenningen zou de clubleiding vandaag gaan onderhandelen met Carlos Tévez. Is de verlossing voor de Argentijn van Manchester City dan eindelijk nabij?

Transferdagboek 19/01: Kaká, Tévez, De Jong en Sow

Hoewel Nigel de Jong door het nodige blessureleed vooralsnog onmisbaar is bij Manchester City, melden Daily Mail, The Sun en The Guardian dat de Oranje-international dicht bij een vertrek is. Omdat De Jong maar geen overeenstemming kan bereiken over een contractverlenging – zijn verbintenis loopt af in 2013 – zou het sterrenensemble bereid zijn de Nederlander komende zomer te verkopen.

Dat Heurelho Gomes het niet langer naar zijn zin heeft in Londen is bekend. De Braziliaanse goalie van Tottenham Hotspur is derde doelman en heeft geen zicht op speeltijd. Het ambitieuze Queens Park Rangers zou de voormalige sluitpost van PSV graag in Londen willen houden. Wat gezonde overredingskracht en een zakje met negen miljoen euro zou voldoende moeten zijn.

Tot slot Lille-sterspeler Moussa Sow. France Football weet dat de Senegalese spits een persoonlijk akkoord heeft bereikt met het Turkse Fenerbahçe. De betaling zou op een creatieve manier geschieden: tien miljoen euro direct, twee miljoen euro later en een flink percentage bij eventuele doorverkoop. Niet gek dus dat Lille best wil meewerken. Het enige probleem: Sow hoopt nog steeds dat ook Liverpool zich meldt. Een Anfield-avontuurtje klinkt hem immers ook wel goed in de oren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen