Transferdagboek 16/01: Bulykin, Berbatov en Suarez

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 16/01: Bulykin, Berbatov en Suarez

We beginnen onze ronde langs het geruchtencircuit bij Ajax. Naar verluidt heeft Al-Kharaitiyat bij de regerend landskampioen geïnformeerd naar de mogelijkheid om Dmitriy Bulykin voor een bescheiden prijsje over te nemen. Dat melden althans verschillende kranten uit de oliestaat Qatar.

De Qatarese club zou zich zaterdag gemeld hebben bij Danny Blind, maar de technisch directeur van de Amsterdammers heeft de interesse inmiddels afgedaan als complete onzin.

Dan een gerucht dat iets aannemelijker lijkt. Het betreft Dimitar Berbatov. De Bulgaarse aanvaller is min of meer overbodig bij Manchester United en aast al en tijdje op een transfer. Manager Sir Alex Ferguson geeft de voorkeur aan Wayne Rooney, Javier Hernández en Danny Welbeck in de aanval. Volgens Engelse media is de dertigjarige spits dicht bij een terugkeer naar het Duitse Bayer Leverkusen.

Berbatov speelde tussen 2001 en 2006 al bij Die Werkself en was daar al snel een publiekslieveling. De speler zou zelfs al zijn gesignaleerd op een Duitse luchthaven. Overigens is Leverkusen niet de enige gegadigde. Bayern München en het Russische Anzhi Makhachkala zijn eveneens geïnteresseerd.

Tot slot een Spaanse roddel rondom Luis Suarez. De Uruguayaanse aanvaller van Liverpool zou in de belangstelling staan van Real Madrid. Volgens diverse media in Spanje zou De Koninklijke zelfs al een bod aan het voorbereiden zijn op de ex-Ajacied.

Coach José Mourinho zou zich in dat verband hebben laten ontvallen Suarez te willen verlossen van zijn problemen in Engeland rond zijn vermeende racistische uitlatingen aan het adres van Patrice Evra en daaropvolgende schorsing. Een overgang is niet erg aannemelijk. Suarez is uiterst geliefd bij The Reds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen