Transferdagboek 13/01: Forlán, Barrios en Rivaldo

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 13/01: Forlán, Barrios en Rivaldo

De zorgen bij Málaga om de improductiviteit vertalen zich in de namen van spelers die in verband worden gebracht met de Spaanse wannabe-topper. Real Madrid-aanvaller Esteban Granero staat nog steeds op de nominatie te worden herenigd met trainer Manuel Pellegrini, die ook een oogje zou hebben laten vallen op de bij Internazionale verpieterende Diego Forlán.

Dat ook de Paraguayaanse spits Lucas Barrios (Borussia Dortmund) wordt genoemd, is een teken aan de wand voor Ruud van Nistelrooy. De Nederlandse spits werd afgelopen zomer vol trots gepresenteerd, maar is bij Málaga vooral veroordeeld tot een rol op het tweede plan. Zijn situatie wordt er natuurlijk niet veel beter op als een van de beoogde versterkingen naar Málaga komt.

Ook Joris Mathijsen kan bij Málaga zijn borst natmaken, als we het schijnbare verlanglijstje van Pellegrini verder aflopen. De Oranje-international moet rekening houden met de komt van de Chileense concurrent Osvaldo González (Universidad de Chile), terwijl ook Racing Santander-verdediger Álvaro González Soberón in beeld zou zijn.

Het schijnbaar onuitputtelijke transferbudget maakt dat de schijnwerpers deze maand gericht zijn op Paris Saint-Germain. Dus toen Michel Bastos journalisten van France Télévisions woensdag vertelde dat Maicon de overstap zou gaan maken van Giuseppe Meazza naar Parc de Princes, was dat groot nieuws.

Maar inmiddels ontkende de Braziliaanse linkerflankspeler van Olympique Lyon via twitter zijn primeur. 'Allemaal bedankt! Ik heb niets gezegd over Maicon. Ik weet ook niet waar ze dat vandaan hebben gehaald.'

Over Brazilianen gesproken, we kunnen natuurlijk niet om Rivaldo heen. De beste speler van 1999 zoekt in de late herfst van zijn carrière een volgende uithoek op. De 39-jarige Braziliaan duikt op bij het Angolese Kabushkorp. 'We hebben de mogelijkheid Rivaldo vast te leggen. Dus waarom zouden we deze kans niet grijpen?', aldus voorzitter Bento Cangamba.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen