Transferdagboek 12/01: Ronaldinho & broers De Jong

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 12/01: Ronaldinho & broers De Jong

FC Twente-aanvaller Luuk de Jong staat inmiddels volgens Engelse media hoog op de lijstjes van Newcastle United en Liverpool als een potentiële versterking. Maar van een officiële benadering, laat staan een wintertransfer is allerminst sprake, zoals ook Ajacied Siem de Jong en Sporting-spits Ricky van Wolfswinkel voorlopig niet meer zijn dan 'mogelijke' aanwinsten.

'Er is een groot verschil tussen volgen en concrete belangstelling', aldus zaakwaarnemer Louis Laros, die aan VI bevestigde dat hij met Newcastle United sprak over de drie Nederlandse aanvallers. 'Maar dat was maanden geleden. Ik was daar een paar dagen op uitnodiging om in de keuken te kijken. Meer ook niet.'

Ronaldinho is al enige tijd met Flamengo in conclaaf over achterstallige betalingen. De Braziliaanse club dient vóór 25 januari met 1,6 miljoen euro over de brug komen, anders boycot hij de Copa Libertadores-wedstrijd tegen Real Potosi. Een definitieve breuk is ook een optie, getuige de opmerkingen van zijn broer en zaakwaarnemer Roberto.

'Hij traint nog altijd, is in topconditie met een vetpercentage van slechts negen procent', gaf Roberto aan dat Ronaldinho nog steeds een welkome aanwinst kan zijn voor de nodige clubs. 'Er liggen concrete aanbiedingen uit Italië, Spanje en Brazilië.'

Als we het toch over Brazilianen hebben die mogelijk de overstap maken naar Europa, dan valt ook de naam Ganso vaker. De 22-jarige middenvelder van Santos staat al langer te boek als een grote belofte die klaar is voor een volgende stap in zijn carrière.

Naast AC Milan en Internazionale komt Tottenham Hotspur ook op de radar. Er zou een aanbod liggen om Ganso voor achttien miljoen euro over te nemen. Manager Harry Redknapp is onwetend ('Ik heb nooit van hem gehoord'), maar voorzitter Daniel Levy zou wel in zijn voor stunt. En verraste de preses zijn manager niet in 2010 bij het sluiten van de transfermarkt met het 'cadeautje' Rafael van der Vaart?

Misschien net iets minder spectaculair, maar daarom niet minder spraakmakend: volgens Sky Sports gaat de Ghanese middenvelder Sulley Muntari over een half jaar transfervrij de overstap maken van Internazionale naar AC Milan. Zeker in de week van de Derby della Madonnina is dat natuurlijk hot nieuws. De beladen wedstrijd gaat overigens voorbij aan Muntari. De Ghanees bereidt zich voor op de strijd om de Afrika Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen