Transferdagboek 17/01: Lodeiro, Tévez en Uchebo

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 17/01: Lodeiro, Tévez en Uchebo

Scout Bruce Grobbelaar zette onze denkramen aan het werk met zijn opmerking dat Liverpool op het punt staat een Zuid-Amerikaanse aanvaller uit de Eredivisie weg te halen. Op de Nederlandse topscorerlijst is FC Groningen-spits David Texeira de hoogst genoteerde.

Maar als we moeten, dan zetten we ons geld op Nicolás Lodeiro. In tegenstelling tot Texeira komt de aanvaller annex middenvelder van Ajax in aanmerking voor een werkvergunning in Engeland dankzij zijn interlands voor Uruguay. Bovendien herinneren we ons dat Lodeiro in 2010 van Nacional naar Ajax verhuisde op voorspraak van Luis Suarez, inderdaad nu spits bij Liverpool.

In tegenstelling tot zijn maatje Ahmed Musa heeft Michael Uchebo nog geen succes. Waar CSKA Moskou zaken deed met VVV-Venlo, zag Stoke City na een stage af van Uchebo. Maar er gloort in Schotland nieuwe hoop voor de Nigeriaanse aanvaller. Volgens de Daily Mail is namelijk zowel Celtic als Glasgow Rangers geïnteresseerd.

Ook Carlos Tévez is naarstig op zoek naar een nieuwe club, maar dan juist vooral eentje buiten Engeland. Na het afhaken van zijn favoriete bestemming AC Milan dreigt er weer een optie af te vallen. Manchester City wees het bod van Internazionale van 25 miljoen euro af omdat de Argentijnse aanvaller in hun ogen zeker veertig miljoen euro waard is.

Bovendien doet er zich een andere interessante partij voor die wel met de gevraagde miljoenen over de brug wil komen én warme persoonlijke banden heeft om de plooien glad te strijken met Manchester City en Tévez.

Sjeik Tamim, een van de Qatarese eigenaren van Paris Saint-Germain, heeft naar verluidt contact opgenomen met zijn Arabische City-collega sjeik Mansour. Als er een akkoord ligt, dan komt trainer Carlo Ancelotti aan de beurt om Tévez te overtuigen. De Italiaan is een bekende van Kia Joorabchian, de zaakwaarnemer van de aanvaller.

En als we het over Paris Saint-Germain hebben. Ancelotti heeft Pato en Káka als winteraankopen uit zijn hoofd gezet, maar helemaal vergeten zijn de twee Brazilianen niet. 'Pato is alleen voor januari afgeschreven. Kaká kunnen we misschien in juni overnemen', aldus de Italiaan in Gazzetta dello Sport.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen