Transferdagboek 12 juli: Huntelaar, Sneijder en Jenas

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. De toekomst van Klaas-Jan Huntelaar blijft de gemoederen bezighouden. Volgens Kicker zijn Real Madrid en VfB Stuttgart het al nagenoeg eens over de transfersom voor de spits. Huntelaar moet alleen zelf nog beslissen of hij aan de slag wil in Duitsland. Naar verluidt moet de Oranje-international flink wat salaris inleveren als hij besluit naar Stuttgart te gaan. Landgenoot Khalid Boulahrouz ziet Huntelaar graag komen. 'Als deze transfer rondkomt, heeft Stuttgart goede zaken gedaan', aldus de verdediger.

Transferdagboek 12 juli: Huntelaar, Sneijder en Jenas

Real Madrid blijft overigens lonken naar Xabi Alonso, al heeft Liverpool al herhaaldelijk laten weten dat de middenvelder niet te koop is. Volgens Marca gaat Real een bod van 24 miljoen euro uitbrengen. Coach Manuel Pellegrini ziet de Spaanse international graag komen. 'Hij is een fantastische speler en het is geen geheim dat Real hem graag wil aantrekken', aldus de Chileense oefenmeester.

Pellegrini sprak zijn woorden tijdens een persconferentie, waarin hij zich overigens ook lovend uitliet over Wesley Sneijder. 'Hij is in zeer goede vorm teruggekomen van vakantie', had de coach gezien. 'Er zijn veel uiteenlopende meningen over de Nederlandse spelers; moeten ze blijven of moeten ze gaan? Sneijder is een goede speler en kan een goede kracht zijn voor het elftal.'

José Mourinho liet afgelopen week weten dat hij nog niet tevreden is over de samenstelling van de selectie van Internazionale. De Italiaanse club is er nog niet in geslaagd Deco en Ricardo Carvalho los te weken bij Chelsea. The People weet te melden dat Inter zijn interesse van Deco aan het verleggen is naar Jermaine Jenas. De middenvelder van Tottenham Hotspur (foto) werd ook afgelopen winter al in verband gebracht met een transfer naar de Nerazzurri.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's