Transferdagboek 11/08: Halilovic, Asensio en Draxler

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 11/08: Halilovic, Asensio en Draxler

Het is waarschijnlijk nergens lastiger om een basisplaats te veroveren dan in Camp Nou. Dat ondervinden diverse Barcelona-talenten en dus zoeken de jongelingen elders onderdak. Alen Halilovic  laat volgens El Mundo Deportivo Catalonië slechts voor een jaar achter zich. Volgens de Spaanse krant staat de Kroaat op het punt naar Hamburger SV te verkassen op huurbasis. De Champions League-winnaar nam de negentienjarige middenvelder vorige zomer over van Dinamo Zagreb.

Adama Traoré lijkt op zijn beurt Barcelona definitief vaarwel te zeggen. De negentienjarige aanvaller werd eerder nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Stoke City, maar AS meldt nu dat Villa Park de meest waarschijnlijke bestemming is. De Spanjaard kan een driejarig contract tekenen bij Aston Villa. In de huidige verbintenis van de buitenspeler is een gelimiteerde afkoopsom van zes miljoen euro opgenomen. Traoré is naast Pedro de tweede flankaanvaller die op het punt staat te vertrekken bij de Blaugranas. Laatstgenoemde is dicht bij een akkoord met Manchester United.

Ook bij Real Madrid is er niet veel plaats voor groeibriljanten. De Koninklijke laat de talenten liever elders rijpen, zo merkt Marco Asensio. De Nederlandse Spanjaard staat volgens AS op de nominatie voor een uitleenbeurt. De Spaanse krant denkt dat Denis Cheryshev wel in Estadio Santiago Bernabéu mag blijven. De Rus speelde vorig seizoen op huurbasis voor Villarreal.

De Bundesliga stijgt in aanzien en daar maken Duitse clubs handig gebruik van. Internazionale heeft interesse in Ivan Perisic, maar de Kroaat is te duur voor de Italianen, laat Wolfsburg-directeur Klaus Allofs aan Kicker weten. De vraagprijs zou rond de twintig miljoen euro liggen.

Juventus wil graag Julian Draxler naar de Serie A halen, maar ook dat blijkt een duur grapje. Ondanks een persoonlijk akkoord met de Duitse speler, lijkt overeenstemming tussen Juventus en Schalke 04 ver weg. 'Het is ons plan om Julian niet te verkopen. Als een club een astronomisch bedrag biedt, dan moeten we dat in overweging nemen', stelt Schalke-topman Horst Heldt in gesprek met de Rheinischen Post.

Peter Schmeichel ziet niet in waarom Manchester United de droomtransfer van David De Gea naar Real Madrid nog dwarsboomt. 'Ik zou hem graag bij United houden', zegt de Deense oud-doelman van de club uit Manchester in talkSPORT. 'Maar als hij écht niet gelukkig is bij zijn huidige club, hadden zijn zaakwaarnemer, hijzelf en de club dit al een tijd geleden op moeten lossen.'

Als vervanger van De Gea wordt de naam van Ajax-doelman Jasper Cillessen veelvuldig genoemd. Schmeichel vindt de 23-voudig international 'een goede keeper', maar denkt niet dat hij in de ogen van de manager Louis van Gaal de gedroomde vervanger van De Gea is. 'Op het WK haalde Van Gaal Cillessen naar de kant voor een strafschoppenserie', doelt Schmeichel op het moment in de kwartfinale tegen Costa Rica, toen de toenmalige bondscoach Tim Krul inbracht. 'Dat zegt genoeg over het vertrouwen dat hij in hem heeft.' De Deen opteert voor een mogelijke komst van Hugo Lloris, doelman van Tottenham Hotspur.

Lange tijd hing een transfer van Bayern München-trainer Pep Guardiola naar Manchester City boven de markt. Maar de Engelsen boden de zittende hoofdcoach Manuel Pellegrini vorige week een nieuw contract aan en kwamen met de Chileen een verbintenis tot medio 2017 overeen. 'Ik krijg de indruk dat mensen elkaar willen overschreeuwen als het om de toekomst van Pep gaat', reageerde Matthias Sammer, sportief directeur in München. 'Wij nemen al die speculaties niet zo serieus, al zullen we de situatie ook zeker niet onderschatten.'

Pep Guardiola (links) en Jürgen Klopp in een onderonsje.
Pep Guardiola (links) en Jürgen Klopp in een onderonsje.

Bij Olympique Marseille zijn ze nog een beetje in shock na het abrupte vertrek van trainer Marcelo Bielsa. Jürgen Klopp, zonder club na zijn afscheid van Borussia Dortmund, stond snel al bovenaan het lijstje van vervangers. Maar de Duitser kan weer worden geschrapt van dat lijstje. 'Het klopt dat Marseille zijn grote interesse kenbaar heeft gemaakt, maar voor Jürgen is het moment nog niet aangebroken om weer aan de slag te gaan', stelde zaakwaarnemer Marc Kosicke in Bild.

Charles Aránguiz werd ook nadrukkelijk in verband gebracht met Olympique Marseille, maar de onzekere tijden in de Franse havenstad hebben de Chileense middenvelder in de richting van Duitsland geholpen. Bayer Leverkusen gaat voor zo'n twaalf miljoen euro Aránguiz overnemen van het Braziliaanse Internacional. 'Alleen de handtekeningen ontbreken nog', was preses Vittorio Piffero zeker van zijn zaak. In Duitsland zijn ze voorzichtiger totdat er daadwerkelijk is getekend.

Ricardo Kishna heeft er mogelijk spoedig een concurrent minder bij. Keita Baldé Diao wil graag weg bij Lazio gezien zijn gebrekkige perspectieven, meldt Corriere dello Sport. Over belangstelling heeft hij geen klagen. Liverpool, Arsenal, Internazionale, Juventus en Fiorentina worden genoemd als kandidaat-kopers.

Internazionale is ook kandidaat om Fabio Coentrão te verlossen van diens weinig perspectiefrijke toekomst bij Real Madrid. De Portugese back leek meer trek te hebben om terug te keren bij Benfica, dat hem in 2011 voor dertig miljoen euro naar De Koninklijke liet vertrekken. Maar het salaris van Coentrão vormt een voorlopig te groot obstakel.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.