Transferdagboek 07/08: Boateng, Pizarro en Balotelli

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 07/08: Boateng, Pizarro en Balotelli

Schalke 04 dacht persona non grata Kevin-Prince Boateng te kunnen slijten aan Sporting Lissabon. De Duitsers kwamen van een koude kermis thuis. De Portugezen haalden de stekker uit de onderhandelingen. Aanvankelijk heetten de imagorechten het breekpunt, maar Sporting-directeur Augusto Inacio noemde knieproblemen als oorzaak.

Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen in Gelsenkirchen, waar direct contact werd gezocht met de zaakwaarnemers van Boateng. Die drukte Schalke 04 op het hart dat de medische keuring geen obstakel was. Of dat echt het geval is, zal blijken als Boateng ergens anders onderdak vindt. Besiktas heet de volgende bestemming te zijn.

Over onduidelijk gesproken, Hamburger SV reageert gevat op speculaties in de plaatselijke krant MOPO dat Claudio Pizarro in het Volkspark Stadion terugkeert op de Duitse velden. De 36-jarige Peruaan is beschikbaar na zijn vertrek bij Bayern München, maar wil naar verluidt 2,7 miljoen euro per jaar vangen.  

Waarschijnlijk had Mario Balotelli een dergelijk salaris zeker tegemoet kunnen zien, als hij was ingegaan op de belangtelling uit het Midden-Oosten. Maar de Italiaan heeft de ongetwijfeld lucratieve aanbieding van Al-Ahli uit de Verenigde Arabische Emiraten vriendelijk van de hand gewezen, zo wordt in Engeland gemeld. Super Mario, die ze bij Liverpool liever kwijt dan rijk zijn, zou namelijk liever op Anfield blijven.

De soap rond Sergio Ramos leek ten einde, maar mogelijk verkast de 29-jarige verdediger alsnog naar Manchester United. De ploeg van manager Louis van Gaal leek naast de Spanjaard te grijpen, want Real Madrid zou eindelijk een akkoord met Sergio Ramos hebben bereikt over een sterk verbeterd contract. Maar niets is minder waar. Club en speler komen er maar niet uit, waardoor een overstap naar de Premier League weer lonkt.

United is ook nog in de race voor Pedro, die voor dertig miljoen euro mag vertrekken bij Barcelona. Maar de club uit Manchester vindt dat bedrag te hoog en heeft nu een aanbieding van 25 miljoen euro neergelegd bij de Catalanen. Technisch directeur Roberto Fernández denkt dat de aanvaller bij Barça blijft. Hetzelfde geldt voor Adriano. 'Hun situatie is vergelijkbaar. Ze hoeven niet weg en ik denk dat ze blijven.'

Internazionale was in januari dolblij met Xherdan Shaqiri, die overkwam van Bayern München. Maar ruim een half jaar later mag de 23-jarige Zwitser al vertrekken uit Milaan. Bayern-directeur Karl-Heinz Rummenigge weet wat de reden daarvan is. 'Maar die informatie kan ik niet prijsgeven.' Italiaanse media vermoeden dat Shaqiri mag vertrekken vanwege zijn matige inzet. Borussia Dortmund, Schalke 04, Stoke City en VfL Wolfsburg hebben naar verluidt belangstelling.

Ook Keisuke Honda vertrekt mogelijk uit de Serie A, want Everton en Tottenham Hotspur hebben zich gemeld bij AC Milan. De Engelse clubs willen de 29-jarige Japanner graag overnemen, meldt Tuttosport. Onder de nieuwe trainer Sinisa Mihajlovic zou de spelmaker op weinig speeltijd kunnen rekenen, waardoor hij openstaat voor een vertrek. Als speler van VVV-Venlo was Honda in de periode 2007-09 goed voor 24 doelpunten in 68 competitieduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.