Transferdagboek 03/08: Gerson, Pepe en Salah

Reacties

In het Transferdagboek houdt VI tot aan het sluiten van de transfermarkt op 31 augustus dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste geruchten.

Transferdagboek 03/08: Gerson, Pepe en Salah

Barcelona mag het komende half jaar officieel geen spelers aantrekken, maar lijkt na de komst van Aleix Vidal (Sevilla) en Arda Turan (Atlético Madrid) opnieuw te gaan toeslaan op de transfermarkt. Het doelwit betreft het Braziliaanse toptalent Gerson, dat onder contract staat bij Fluminense. De achttienjarige middenvelder - die ook in de belangstelling stond van AS Roma - gaat een vijfjarig contract tekenen en kost liefst zestien miljoen euro. Net als Vidal en Turan mag Gerson pas vanaf januari uitkomen namens de Catalanen.  

Manchester United flirtte een maand lang met Sergio Ramos, maar die lijkt zoals bekend bij Real Madrid te blijven. Volgens The Mirror verkast er mogelijk alsnog een centrumverdediger van De Koninklijke naar United, want Pepe (32) zou op Old Trafford zijn aangeboden. De Portugees mag bij een goed bod vertrekken uit Madrid, waar hij de concurrentiestrijd van Ramos en Raphaël Varane verloren heeft.

AS Roma is vanavond pijnlijk in de fout gegaan op Twitter. De Italiaanse topclub tweette een trainingsfoto waarop Mohamed Salah duidelijk zichtbaar is. Zeer saillant, omdat zijn transfer van Chelsea nog altijd niet is afgerond. Fiorentina, dat Salah vorig seizoen huurde en ook deze jaargang over hem dacht te kunnen beschikken, dreigt namelijk met een rechtszaak. Benieuwd of onderstaande foto - die snel werd verwijderd door AS Roma - door de paarshemden als bewijsmateriaal wordt gebruikt.

Rafael heeft via Instagram afscheid genomen van Manchester United. De Braziliaanse rechtsback is onderweg naar Olympique Lyon, weten Franse en Engelse media. In zijn dankwoord noemt Rafael onder meer Sir Alex Ferguson, die hem als onbekend talent de kans gaf op Old Trafford. Over Louis van Gaal, die hem niet langer nodig had na de komst van Matteo Darmian, rept Rafael met geen woord.

Een andere speler die op weg is naar de uitgang op Old Trafford is Victor Valdés. Dat er voor de doelman geen toekomst meer is in het Theatre of Dreams werd hem vandaag nog maar eens duidelijk gemaakt. De 33-jarige Spanjaard liep namelijk nietsvermoedend de kleedkamer in, toen hij erachter kwam dat zijn spullen waren verplaatst naar de kleedkamer waar het beloftenelftal doorgaans gebruik van maakt.

Juventus moet door het vertrek van Arturo Vidal naar Bayern München en de blessure van Sami Khedira ook de transfermarkt op, hoewel de Champions League-finalist deze zomer al bijna negentig miljoen euro uitgaf. Voor de positie achter de spitsen is Julian Draxler (Schalke 04) de meest waarschijnlijke kandidaat, zeker nu directeur Giuseppe Marotta de eventuele komst van Isco (Real Madrid) en Oscar (Chelsea) heeft uitgesloten. Als alternatief voor Khedira is Javier Mascherano  volgens Tuttosport in beeld, maar dat Barcelona hem laat gaan is onwaarschijnlijk.

Deze week valt volgens de Madrileense kranten ook de beslissing over de toekomst van David de Gea. Marca stelt dat de Spaanse doelman nog vóór de Premier League-start van komende zaterdag tegen Tottenham Hotspur wil vertrekken bij Manchester United met Real Madrid als overduidelijke bestemming. Ook manager Louis van Gaal gaat daar naar verluidt vanuit. Het zou ook gevolgen hebben voor Keylor Navas, voor wie door de aanwezigheid van Kiko Casilla niet langer plaats is in de Spaanse hoofdstad mocht De Gea daadwerkelijk komen.

Door het vertrek van Filipe Luís naar Atlético Madrid kan Chelsea-manager José Mourinho vooral een linksback nog goed gebruiken. Die lijkt er in de persoon van Abudal Rahman Baba ook te komen. De 21-jarige Ghanees ontbrak zaterdag in het oefenduel van FC Augsburg met Toulouse, omdat hij in zijn hoofd al bezig is met de miljoenentransfer. The Blues zouden er met Baba zelf al nagenoeg uit zijn, maar moeten nog tot een akkoord komen met Augsburg, dat 25 miljoen euro zou vragen.

Baba kan zich dan mogelijk opmaken voor duels met Diego Rolán. De Uruguayaanse aanvaller van Girondins Bordeaux, afgelopen seizoen goed voor zestien treffers, is volgens France Football in beeld bij zowel Aston Villa als Newcastle United. En ook andere Engelse clubs zitten uiteraard niet stil. Zo wil Liverpool volgens The Telegraph een bod uitbrengen op Denis Cheryshev, de Russische vleugelspits van Real, en shopt West Ham United volgens diezelfde kranten bij Atlético Madrid, waar de Mexicaanse spits Raúl Jiménez op een werkvergunning voor de Premier League wacht.

Tottenham Hotspur doet ook zaken met een Spaanse club. Villarreal heeft volgens The Mirror een bod van vijftien miljoen euro uitgebracht op Roberto Soldado. De dertigjarige spits kwam twee jaar terug nog voor het dubbele bedrag over van Valencia, maar heeft getuige zestien goals in 76 duels nooit kunnen overtuigen op White Hart Lane. Een terugkeer naar de Primera División, waar hij met 101 doelpunten in 207 wedstrijden wél succesvol was, ligt dan ook voor de hand. Spurs wilde zelf zo graag van hem af dat een verhuurperiode géén optie was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.