Transferdagboek 06/07: Walcott, Van Persie, Dzagoev

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/07: Walcott, Van Persie, Dzagoev

Na Robin van Persie dreigt Arsenal met Theo Walcott nog een tweede belangrijke speler kwijt te raken. Walcott was zowel op als buiten het veld erg close met zijn aanvoerder en zou nu nadenken over een vertrek bij The Gunners.

Walcott's contract loopt net als dat van Van Persie in 2013 af en hij zou volgens Engelse media bijna het dubbele willen verdienen in zijn nieuwe verbintenis. Zover wil Arsenal echter niet gaan. Chelsea en Tottenham Hotspur liggen naar verluidt al op de loer om de rappe rechterspits in hun armen te sluiten.

Ook Manchester United zit niet stil op de transfermarkt. Om de linksbackpositie en de as op het middenveld te versterken zou manager Sir Alex Ferguson zijn pijlen richten op de Everton-spelers Leighton Baines en Marouane Fellaini.

Baines dient op termijn de inmiddels 31 jaar oude Patrice Evra te vervangen, terwijl de 1.94 meter lange Fellaini de middenlinie van United meer power moet geven. Voor het tweetal zou Man Utd om en nabij de veertig miljoen euro moeten neertellen.

Robin van Persie maakt natuurlijk de nodige tongen los in voetballand. Juventus en Manchester City zijn met Barcelona de potentiële bestemmingen voor de Oranje-international, voor wie het uitdienen van zijn contract bij Arsenal geen optie meer lijkt. Door zijn mededeling niet te verlengen heeft zijn populariteit flink ingeboet.

Maar Le Parisien schuift een andere kapitaalkrachtige club naar voren. Paris Saint-Germain is door de Qatarese eigenaar van voldoende middelen voorzien om een transfer Van Persie te bekostigen. Alleen moet de Oranje-international nog worden overtuigd, zo stelt de Parijse krant veelzeggend.

Luka Modric is een andere vedette die Londen gaat verlaten. Het Kroatische 24Sata meldt op basis van een bron dicht bij de middenvelder dat de transfer naar Real Madrid zo goed als rond is. Tottenham Hotspur sputtert dan nog wat tegen, maar gaat op korte termijn, ongetwijfeld door een miljoenenbod, alsnog door de knieën. In Spanje klinken echter minder optimistische geluiden. Real Madrid zou namelijk eerst Kaká en Lassana Diarra kwijt willen.

Tottenham Hotspur zou de miljoenen voor Modric kunnen aanwenden om een van de EK-sterren aan zich te binden. Nieuwe manager André Villas-Boas heeft namelijk naar verluidt Alan Dzagoev bovenaan zijn lijstje staan. CSKA Moskou zal ongetwijfeld allerminst staan te springen de 22-jarige aanvaller te laten gaan.

Alessandro Nesta (foto) heeft dan toch zijn zin gekregen. De Italiaanse verdediger keerde in juni terug na een vergeefse poging onderdak te vinden in de Verenigde Staten. Maar het bezoek van de oud-international heeft toch zijn vruchten afgeworpen. De 36-jarige Italiaan is naar eigen zeggen heel blij met zijn contract met Montreal Impact, de nummer acht in de Major League Soccer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen