Transferdagboek 03/07: Sneijder, Maicon, Boulahrouz

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/07: Sneijder, Maicon, Boulahrouz

Een bezoekje aan Waalwijk was een mooi bewijs voor de transfergekte die deze periode zo kenmerkt. Rodney Sneijder maakte zich namelijk op voor een hereniging met Erwin Koeman bij RKC, zo heette het. De middenvelder was immers gesignaleerd in de Brabantse stad. Maar de Ajacied nam alle geruchten uit de lucht. 'Wat een onzin berichten zeg!! Er is niks van waar, beetje jammer dat de media dit zomaar brengen. Ik was in Waalwijk voor meubels!', twitterde Sneijder.

Maicon gaat Internazionale na zes seizoenen verlaten voor Chelsea. Dat is althans wat Italiaanse media al een aantal dagen suggereren. Doordat Inter zich niet voor de Champions League kwalificeerde moet het de royale salarissen gaan verlagen. Het contract van de Braziliaanse rechtsback loopt af in 2013.

Federico Balzaretti heeft zichzelf een ultimatum gesteld: Palermo of Paris Saint-Germain. De Italiaanse EK-ganger wordt ook gelinkt met Milan en Napoli, maar heeft geconstateerd dat het Parijs of Palermo wordt. Palermo is bezig om de linksback langer aan zich te binden, maar Balzaretti heeft een logische verklaring voor zijn keuze voor PSG: zijn vriendin werkt in de Franse hoofdstad als ballerina.

Door naar Anfield. Volgens diverse Italiaanse media raakt Liverpool na het vertrek van Dirk Kuijt naar Fenerbahçe mogelijk opnieuw een aanvaller kwijt. Juventus zou belangstelling hebben voor Luis Suarez.

De Fenway Sports Group, eigenaar van Liverpool, is in gesprek met de Uruguayaan over een nieuw dienstverband. Suarez staat overigens nog tot 2016 onder contract bij The Reds. Of de Liverpool-aanhang zich zorgen moet maken over een aftocht van de aanvaller valt nog te bezien; het ambitieuze Juventus liet ook weten geïnteresseerd te zijn in Robin van Persie en Edin Dzeko.

Khalid Boulahrouz (foto) werd eerder in verband gebracht met AC Milan, maar lijkt volgens verscheidene geruchten zijn ambities te hebben bijgesteld. De rechtsback is in gesprek met Pescara, dat afgelopen seizoen promoveerde uit de Serie B. Zaakwaarnemer Rodger Linse wilde tegenover Voetbal International niets kwijt over de transfer van zijn cliënt. Maandag vertelden we in deze rubriek al over een Amerikaans avontuur voor Alessandro Nesta. De Italiaan geeft zijn carrière mogelijk een nieuwe impuls bij Montreal Impact. De Major Soccer League wil het imago flink opkrikken en krijgt na de komst van Thierry Henry (NY Red Bulls), Robbie Keane, David Beckham (Los Angeles Galaxy) naar verluidt ook een kwaliteitsinjectie via Frank Lampard.

De Engelsman staat tot medio 2013 onder contract bij Chelsea, maar verdient wel zo'n 150.000 euro per week. Voor Chelsea aanlokkelijk om de middenvelder voor een Engelse hereniging met Beckham in Los Angeles te laten vertrekken, ook omdat The Blues alweer een opvolger op het oog hebben.

Samen met Manchester United strijdt de club volgens The Daily Star om João Moutinho. De Portugees, die indruk maakte op het EK, heeft de Engelse clubs echter voor het uitkiezen.

We sluiten het Transferdagboek ook af op de Engelse velden, maar wel die van het Championship. Het gedegradeerde Blackburn Rovers wil zo snel mogelijk terugkeren op het hoogste niveau en hoopt dat de Portugees Nuno Gomes daar bij kan helpen. De 36-jarige aanvaller is al in Engeland aangekomen voor een medische keuring.

Bekijk hier al onze video's