Transferdagboek 04/07: Carroll, Burak Yilmaz, Llorente

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/07: Carroll, Burak Yilmaz, Llorente

Andy Carroll maakte zijn transfersom van veertig miljoen euro afgelopen seizoen maar mondjesmaat waar bij Liverpool. Met zijn krachtige en doeltreffende kopstoot in het EK-duel met Zweden heeft hij echter indruk gemaakt op Pier Silvio Berlusconi, zoon van AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi. 'Ik moet toegeven dat ik Andy Carroll vanwege zijn lichaamsbouw, en na het zien van zijn kopbal tijdens het EK, graag bij Milan zou willen hebben.'

Een andere Serie A-club is ondertussen bezig met het binnen hengelen van de Turkse topscorer Burak Yilmaz. Volgens Corriere dello Sport staat Lazio-voorzitter Claudio Lotito op het punt om naar Turkije te vliegen om de deal te beklinken voor een bedrag van vijf miljoen euro. Over drie maanden krijgt Trabzonspor nog eens 1,8 miljoen. Lazio zou daarmee Borussia Dortmund en enkele Premier League-clubs aftroeven.

Verder slecht nieuws voor Chelsea. Sky Sports meldt dat de Uruguayaanse international Álvaro Pereira met Juventus, Napoli en Paris Saint-Germain de clubs voor het uitkiezen heeft. Een overgang naar de eveneens geïnteresseerde club van de kapitaalkrachtige Roman Abramovich lijkt daardoor van de baan, zeker omdat Chelsea met Ashley Cole al een vermaarde linksback in huis heeft. Pereira zelf weet nog van niets. 'Ik weet niet wat er zal gebeuren, ik ben nog in Zuid-Amerika.'

Julien Escudé staat aan het begin van de onderhandelingen met Villarreal. De voormalig Ajacied, momenteel in dienst van Sevilla, wil ondanks zijn contract dat volgend jaar pas afloopt een overstap maken. 'Dat is nu de beste stap in mijn carrière. Maar de markt is net begonnen en er kan nog van alles gebeuren.' Trainer Míchel heeft al laten weten dat Escudé niet meer op een basisplaats kan rekenen.

Het contract van Fernando Llorente (foto) loopt medio 2013 af bij Athletic de Bilbao. Volgens het Spaanse AS is Manchester United bezig om de aanvaller in te lijven. De EK-ganger, die op het toernooi geen minuut in actie kwam voor Spanje, bezorgde zijn ploeg een plaats in de Europa League-finale door te scoren tegen de Engelse grootmacht. Michael Ballack is een vaste klant van het Transferdagboek. Zeker nu de Duitser een transfervrije status geniet, duikt zijn naam overal op. Waar de middenvelder van Bayer Leverkusen vorig jaar nog in verband werd gebracht met een carrièrevervolg op Old Trafford bij Manchester United, moet hij het nu met een club doen die zijn ego wellicht minder zal strelen. Het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, waar sinds kort Gerrard Houllier is aangesteld, toont interesse.

Houllier, oud-trainer van onder meer Liverpool, wordt het hoofd van alle door het bedrijf in energiedrankjes gesponsorde voetbalclubs. Dus ook New York Red Bulls. Afgelopen winterstop liet Ballack al weten wel oren te hebben naar een dienstverband in de Verenigde Staten. Zodoende kan de middenvelder, na eventueel een jaar in Oostenrijk te hebben gespeeld, de overstap maken naar New York.De recordaankoop van Sunderland, Asamoah Gyan (zestien miljoen euro), verliet de club na nog geen anderhalf jaar. Na 35 competitiewedstrijden (tien doelpunten) was hij klaar in de Premier League. De Ghanees ging op huurbasis naar Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Het lijkt erop dat Gyan niet terugkeert, maar een vast dienstverband gaat tekenen bij de Arabische kampioen.

Een schrale troost voor The Black Cats, die nog geen 24 maanden geleden diep in de buidel tastten: de aanvaller wordt naar verluidt voor negen miljoen euro overgenomen.

Fans van de Braziliaan Ganso hebben volgens Portugese media de kans om de balkunstenaar komend seizoen in Europa aan het werk te zien. Het zag er naar uit dat de international zijn handtekening zou zetten onder een nieuw contract bij Santos, maar de onderhandelingen lopen niet bepaald soepel.

Volgens A Bola heeft de Braziliaanse club Ganso een maandloon van tweehonderdduizend euro aangeboden, terwijl de aanvallende middenvelder op z'n minst het dubbele wilde. Die eis was voor Santos te gortig, maar een Europese topclub heeft wellicht minder moeite om een dergelijk salaris op te hoesten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen