Transferdagboek 05/08: De Jong, Sahin, Van der Wiel

De transfermarkt is sinds 1 juli weer open en dus zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/08: De Jong, Sahin, Van der Wiel

Gregory van der Wiel ontbrak in de wedstrijdselectie van Ajax voor het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal, maar mogelijk heeft hij zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers zelfs al achter de rug. Vooral uit Engeland neemt de interesse toe. Engelse media melden dat Arsenal en Newcastle United elkaar hopen af te troeven in de strijd om de 24-jarige rechtsback, die nog een contract tot medio 2013 heeft met Ajax.

Een speler die juist op weg leek naar Arsenal, kan nu ook naar Manchester United. Het gaat om Nuri Sahin, die na één seizoen alweer mag vertrekken bij Real Madrid. José Mourinho, trainer van De Koninklijke, gaf eerder dit weekend al aan open te staan voor een tijdelijke transfer naar Noord-Londen. Maar United wil daar volgens Metro een stokje voor steken. Manager Sir Alex Ferguson is op zoek naar een creatieve middenvelder en de Braziliaan Lucas lijkt te duur.

In het sterrenensemble van Manchester City kan Nigel de Jong niet wekelijks rekenen op een basisplaats, maar bij andere clubs kan dat vermoedelijk wel. De middenvelder staat volgens Engelse media in de belangstelling van Arsenal en Internazionale. The Citizens zouden openstaan voor een vertrek van De Jong, zeker als hij naar Arsenal wil vertrekken. City kan hem dan gebruiken om de transfersom voor Robin van Persie te drukken.

Dat Maicon Douglas Sisenando deze zomer Internazionale verlaat is geen geheim meer, maar zijn bestemming is nog altijd onbekend. Lang gingen Italiaanse en Spaanse media ervan uit dat de 31-jarige Braziliaanse rechtsback bij Real Madrid herenigd zou worden met trainer José Mourinho, met wie hij eerder samenwerkte bij Inter, maar in Frankrijk wordt gemeld dat Maicon op weg is naar Paris Saint-Germain. Daarnaast is ook Chelsea nog geïnteresseerd.

De toekomst van Yanic Wildschut ligt mogelijk in Oostenrijk. De aanvaller van VVV-Venlo liet eerder weten een transfer naar Middlesbrough niet te zien zitten, maar nu heeft Red Bull Salzburg interesse. Piet Hamberg, de Nederlandse scout van de Oostenrijkers, bekeek Wildschut zaterdagavond tijdens het oefenduel waarin zijn team een 1-0 zege boekte op Sparta Rotterdam. Daarin nam de twintigjarige vleugelspeler de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Aston Villa blijft maar vissen in de Eredivisie-vijver. Nadat de club uit Birmingham eerder al Karim El Ahmadi (Feyenoord), Brett Holman (AZ) en Ron Vlaar (Feyenoord) had vastgelegd, meldt The Sun dat ook Douglas Franco Teixeira in beeld is. De verdediger van FC Twente kon al rekenen op belangstelling van Newcastle United, maar The Villans lijken de Noord-Engelsen af te troeven. Eerder stond ook Simon Poulsen (AZ) in de belangstelling van de ploeg van manager Paul Lambert.

Tot slot een opvallend gerucht uit Spanje, waar AS meldt dat Barcelona hoopt te profiteren van de financiële malaise bij Málaga. Jérémy Toulalan zou namelijk in beeld zijn bij de Catalanen om Seydou Keita op te volgen. Toulalan debuteerde het afgelopen seizoen in de Primera Divisiön namens Málaga en kwam daar tot 25 competitieduels, waarin hij drie keer scoorde. De 28-jarige middenvelder zou echter vooral in zijn tijd bij Olympique Lyon, waar hij van 2006 tot 2011 speelde, de interesse van Barça hebben opgewekt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's