Transfer Zaha lijkt van de baan na officieel statement Everton

Reacties

Everton heeft de geruchten over de eventuele komst van Wilfried Zaha de kop ingedrukt. De club van technisch directeur Marcel Brands ontkent in een officieel statement dat het een tweede bod heeft uitgebracht op de Ivoriaanse aanvaller van Crystal Palace.

Transfer Zaha lijkt van de baan na officieel statement Everton

Zaha wil deze zomer volgens Engelse media vertrekken en werd tot nu toe vooral in verband gebracht met Arsenal en Everton, maar beide clubs hebben nog niet aan de vraagprijs van Crystal Palace voldaan. The Toffees zijn nu zelfs helemaal afgehaakt voor de voormalig speler van Manchester United, die al eens de ambitie uitsprak om op een hoger niveau te spelen.

Everton bevestigde maandagavond dat het afgelopen weekend een eerste bod uitbracht op Zaha. Dat werd echter afgewezen. 'Beide clubs waren het erover eens dat de zaak daarmee gesloten was.' Van een tweede bod op Zaha, dat volgens Engelse media zestig miljoen euro plus Cenk Tosun en James McCarthy bedroeg, is volgens The Toffees absoluut geen sprake.

Arsenal
Nu het Everton van Brands is afgehaakt voor Zaha, is de vraag of het deze zomer nog van een transfer komt voor de international van Ivoorkust. Arsenal staat volgens Engelse en Franse media immers op het punt zich voor tachtig miljoen euro te versterken met Nicolas Pépé (Lille), eveneens international van Ivoorkust. Crystal Palace wil volgens Sky Sports een vergelijkbaar bedrag voor Zaha.

Eerder deze maand liet manager Roy Hodgson nog weten dat Arsenal bij lange na niet in de buurt kwam van het bedrag dat Crystal Palace verlangde voor Zaha. 'En ik weet zeker dat de speler zich realiseert dat als iemand hem bij ons wil weghalen, de clubs de marktconforme prijs voor hem moeten betalen. Totdat iemand dat doet, valt er verder weinig te zeggen over Wilf.'

Crystal Palace verkocht Zaha in januari 2013 al eens voor 11,75 miljoen euro aan Manchester United, maar twee jaar later keerde de voormalig jeugdinternational van Engeland terug op Selhurst Park met slechts vier optredens voor The Red Devils achter zijn naam. Inmiddels lijkt hij wel klaar voor de stap hogerop. De laatste drie seizoenen scoorde Zaha in totaal 26 keer in de Premier League.

'Aankoopbeleid van Marcel Brands bij Everton is nog niet erg origineel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.