Transfer van de toekomst: Vandevoordt gaat in 2024 toptransfer maken

Reacties

RC Genk en RB Leipzig hebben een akkoord bereikt over de transfer van Maarten Vandevoordt. Het duurt alleen nog even voordat het toptalent daadwerkelijk de overstap maakt: de twintigjarige doelman verkast medio 2024 naar Duitsland.

Transfer van de toekomst: Vandevoordt gaat in 2024 toptransfer maken
© Pro Shots

Vandevoordt speelt al sinds zijn negende voor Genk en op zestienjarige leeftijd werd hij al aan de A-selectie toegevoegd. Hij trad daarmee in de voetsporen van Thibaut Courtois, die ook op jonge leeftijd doorbrak bij Genk. Op 10 december 2019 werd Vandevoordt de jongste doelman in de Champions League. Al werd het een debuut om snel te vergeten.

Begin 2021 benoemde toenmalig Genk-trainer John van den Brom het talent tot eerste doelman. Vandevoordt speelde in totaal 71 officiële wedstrijden namens de club uit de Jupiler Pro League. Daar blijft het voorlopig niet bij, want ook de komende twee seizoenen staat Vandevoordt nog onder de lat in de Luminus Arena, waar hij als jeugdspeler vaak als ballenjongen langs het veld stond. Pas in de zomer van 2024 vertrekt de doelman definitief naar Leipzig.

'KRC Genk is bijzonder trots dat opnieuw een van onze natuurtalenten kan doorgroeien en kansen krijgt bij een Duitse topclub', laat zijn club weten in een reactie op de transfer. 'Maarten heeft bij ons een bijzonder traject afgelegd. Tegelijk zijn we blij dat hij zijn kwaliteiten nog twee seizoenen ten dienste kan stellen van onze club.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer RC Genk
Meer over RC Genk
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer M. Vandevoordt
Meer over M. Vandevoordt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.