Van record naar nachtmerrie: Belgische tienergoalie beleeft pijnlijk CL-debuut

Reacties

RC Genk-doelman Maarten Vandevoordt heeft bij zijn Champions League-debuut in de openingsfase al een grote blunder gemaakt. De zeventienjarige Belg ging zwaar de fout in tegen Napoli.

Van record naar nachtmerrie: Belgische tienergoalie beleeft pijnlijk CL-debuut
© Pro Shots

Voorafgaand aan het Champions League-duel tussen Napoli en Genk was er al veel aandacht voor de goalie. De tiener werd met zijn zeventien jaar en 287 dagen de jongste keeper ooit in het miljardenbal en nam die 'titel' over van landgenoot Mile Svilar, die als achttienjarige onder de lat stond bij Benfica.

Jongste CL-keepers Leeftijd bij debuut
1. Maarten Vandevoordt (RC Genk) 17 jaar en 287 dagen
2. Mile Svilar (Benfica) 18 jaar en 51 dagen
3. Iker Casillas (Real Madrid) 18 jaar en 118 dagen
4. Nikolay Mihaylov (Levski Sofia) 18 jaar en 125 dagen
5. Igor Akinfeev (CSKA Moskou) 18 jaar en 158 dagen

Vandevoordt zal zich het optreden in Stadio San Paolo nog lang blijven herinneren en waarschijnlijk ook met een bittere nasmaak, hoe pijnlijk ook. Het talent nam in de derde minuut ontzettend veel risico toen hij met de bal aan de voet in zijn eigen vijfmetergebied onder druk werd gezet. Hij probeerde Dries Mertens én Arek Milik uit te spelen, maar dat ging mis. De Pool onderschepte de bal en profiteerde genadeloos: 1-0.

Voor Genk staat er vrijwel niets meer op het spel in Groep E. De Belgen pakten in de eerste vijf speelrondes slechts één punt en konden daardoor als hekkensluiter zelfs een Europa League-avontuur al vergeten. De wedstrijd begon om 18.55 uur en eindigde in 4-0. Lees hier het verslag.

Svilar
In zekere zin trad Vandevoordt met zijn blunder nog meer in de voetsporen van Svilar. Laatstgenoemde ging bij zijn Champions League-debuut ook enorm in de fout. Hij liep bij een vrije trap van Marcus Rashford de bal zelf over de lijn bij het duel tussen Benfica en Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.