Transfer afgerond: Memphis verruilt Barcelona voor Madrid

Reacties

Atlético Madrid heeft de komst van Memphis Depay afgerond. De Oranje-international is voor drie miljoen euro overgenomen van Barcelona, waar hij over een aflopend contract beschikte, en heeft voor tweeënhalf jaar getekend.

Transfer afgerond: Memphis verruilt Barcelona voor Madrid
© Pro Shots

De transfer van Memphis naar Madrid kondigde zich al enige tijd aan, maar Barcelona en Atlético moesten het nog eens worden over de voorwaarden. In afwachting daarvan trainde de 28-jarige aanvaller donderdagavond al mee in Madrid. Nu zijn de laatste formaliteiten ook afgerond. Barcelona ontvangt drie miljoen, plus wellicht nog een extra miljoen aan bonussen. 

Memphis trekt zo na anderhalf jaar de deur bij Barcelona achter zich dicht. Hij kwam in de zomer van 2020 op voorspraak van Ronald Koeman naar Camp Nou en kwam sindsdien tot 14 treffers in 42 officiële duels voor de Catalanen.

Bij Atlético is hij een welkome versterking voor de voorhoede. De Rojiblancos zwaaiden deze maand aanvallers Matheus Cunha en João Félix uit en richtten het vizier al snel op Memphis. De Oranje-international had bij Barcelona weinig perspectief achter eerste spits Robert Lewandowski.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.