Tranen in San Siro door afscheid Koning Zlatan: 'Hij is een groot kampioen'

Reacties

De spelers van AC Milan waren pas zaterdag op de hoogte van het besluit van Zlatan Ibrahimovic om te stoppen. De emoties gierden zondagavond door het San Siro toen de 41-jarige vedette zijn besluit kenbaar maakte.

Tranen in San Siro door afscheid Koning Zlatan: 'Hij is een groot kampioen'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 1
Hellas Verona
Hellas Verona

Ibrahimovic kondigde zondagavond aan dat zijn imposante carrière ten einde is. De vedette was zichtbaar geëmotioneerd door wat zijn beslissing losmaakte bij iedereen die aanwezig was in het stadion. Op de tv-beelden was te zien dat menigeen een traantje wegpinkte nu de profloopbaan van de Zweedse talisman van Milan er na meer dan twintig jaar op zit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo ook Sandro Tonali, die na afloop bij DAZN vertelde dat Ibrahimovic zijn ploeggenoten pas zaterdag op de hoogte bracht van zijn besluit. 'Het was niet makkelijk om ons mentaal voor te bereiden, we moesten ons op de wedstrijd focussen. Ik zag veel mensen huilen. Ik zal deze beelden nog vaak bekijken', sprak de Italiaanse middenvelder van Milan.

Ibrahimovic speelde vorig seizoen nog een cruciale rol bij het winnen van de eerste landstitel van Milan sinds 2011. 'Hij heeft me zoveel gegeven. Energie is het woord dat het nog het beste samenvat. Met zijn wil om te winnen, hij wordt al gek als hij een trainingspartijtje verliest. Hij was een speciale speler en laat een enorme erfenis achter', aldus Tonali.

Ook de normaal gesproken zo koelbloedige Ibrahimovic vocht zondagavond tegen de tranen, zag La Gazzetta dello Sport. 'De groet van de koning', opent de roze sportkrant maandagavond op de voorpagina. 'Ibra verlaat het voetbal op zijn 41ste in tranen.' Corriere dello Sport zag eveneens dat het afscheid van Ibrabimovic voor kippenvel zorgde.

Trainer Stefano Pioli onderstreepte het belang van Ibrahimovic in de recente successen. 'Hij heeft ons op en buiten het veld veel geholpen en was met zijn ongelooflijke mentaliteit ook voor mij een voorbeeld. Hij is een winnaar van maandag tot en met zondag en heeft een jonge spelersgroep als die van ons veel geleerd. Hij is een groot kampioen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.