Ibrahimovic (41) beëindigt imposante carrière

Reacties

De carrière van Zlatan Ibrahimovic zit erop. De 41-jarige aanvaller van AC Milan maakte zondag na het thuisduel met Hellas Verona (3-1) bekend dat hij stopt als profvoetballer.

Ibrahimovic (41) beëindigt imposante carrière
© Pro Shots

'Ik ben geen opgever, maar er moet ook vreugde zijn in wat je nog doet. Ik denk er nog niet over om te stoppen', zei Ibrahimovic deze week in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Zaterdag lekte uit dat de Zweedse aanvaller in ieder geval afscheid zou nemen van Milan. In San Siro was de tekst 'God-bye Zlatan' op de reclameborden naast het veld te zien.

Aanhoudende blessureproblemen
Vanwege aanhoudende hamstring- en kuitproblemen kon Ibrahimovic niet in actie komen tegen Hellas Verona, dat met 3-1 onderuit ging in San Siro. Na afloop greep hij de microfoon en nam hij uitgebreid de tijd om het publiek, de directie en zijn ploeggenoten te bedanken. Worstelend tegen de tranen blikte Ibrahimovic terug op zijn tijd bij Milan.

'De eerste keer dat ik hier kwam, gaven jullie me geluk. De tweede keer dat ik kwam, gaven jullie me liefde', zei Ibrahimovic. 'Jullie verwelkomden me met open armen. Ik zal mijn hele leven een Milanista zijn. Het is tijd om afscheid te nemen van het voetbal, maar niet van jullie. Dat is te moeilijk, er zijn te veel emoties. Forza Milan en tot ziens.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met terugwerkende kracht speelde Ibrahimovic op 18 maart zijn laatste officiële wedstrijd. Op bezoek bij Udinese benutte de Zweed een penalty, maar hij kon niet voorkomen dat Milan onderuit ging. In totaal kwam Ibrahimovic dit seizoen slechts 144 minuten binnen de lijnen. De naam van de voormalig Ajacied zong nog rond bij Monza, maar zo ver gaat het niet komen. 

Zijn 23-jarige loopbaan voerde Ibrahimovic langs achtereenvolgens Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, La Galaxy en opnieuw Milan.

Spelersprofiel

Z. Ibrahimović


Geboortedatum:
3 oktober 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
95 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.