Trainerskerkhof AC Milan: Giampaolo alweer ontslagen

Reacties

Marco Giampaolo is na vier maanden alweer ontslagen als trainer van AC Milan. De coach, die afgelopen zomer nog met hoge verwachtingen werd aangesteld als vervanger van Gennaro Gattuso, wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte competitiestart.

Trainerskerkhof AC Milan: Giampaolo alweer ontslagen
© Pro Shots

De 52-jarige Giampaolo maakte de afgelopen seizoenen indruk als trainer van Sampdoria. AC Milan was er in juni dan ook van overtuigd dat de in Zwitserland geboren Italiaan de juiste man was om de club terug te loodsen naar de top. Na een slechte start van het seizoen sloeg de paniek echter alweer toe in Milaan, waardoor Giampaolo nu op straat is gezet.

Giampaolo is alweer de achtste trainer die het veld moet ruimen bij AC Milan sinds het ontslag van Massimiliano Allegri in 2014. Sindsdien probeerden Mauro Tassotti (interim), Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Sinisa Mihajlovic, Cristian Brocchi (interim), Vincenzo Montella en Gattuso de club in rustiger vaarwater te krijgen, maar ook hen werd nauwelijks tijd gegund.

Opvolger
Stefano Pioli lijkt de nieuwe trainer van AC Milan te worden. De 53-jarige Italiaan kwam in beeld nadat de komst van Luciano Spalletti niet haalbaar bleek. Pioli heeft net als Spalletti een verleden bij aartsrivaal Internazionale en werkte de afgelopen twee jaar bij Fiorentina. Eerder was hij ook trainer van onder meer Chievo Verona, Palermo, Bologna en Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.