Trainer Jesus claimt aandeel in succes Dost: 'Natuurlijk niet mijn beste spits ooit'

Reacties

Op Bas Dost staat dit jaar geen maat. Na diens zevende hattrick in de Portugese competitie wees Sporting Lissabon-trainer Jorge Jesus er fijntjes op dat spitsen onder hem altijd veel scoren.

Trainer Jesus claimt aandeel in succes Dost: 'Natuurlijk niet mijn beste spits ooit'

2018 mag dan nog maar net twee weken oud zijn, Dost tekende zondag al voor zijn tweede hattrick van het kalenderjaar. Aves ondervond zondag aan den lijve die trefzekerheid (3-0). De Oranje-international, die afgelopen woensdag ook nog productief was in het bekerduel met Cova Piedade, scoorde dit seizoen in de Primeira Liga al negentien keer.

Trainer Jorge Jesus claimde zondag zijn aandeel in het succes van de Nederlandse goalgetter. 'Of Bas Dost de beste spits die ik ooit heb gehad? Natuurlijk niet', zei de coach na de zege op Aves. 'Als je terugkijkt, heb ik altijd teams gehad waar spitsen de topscorers waren. Opmerkelijk genoeg scoren de spitsen in mijn team altijd vaak. Of ze Bas Dost heten of anders…'

Dost staat ondanks zijn productie van 2018 nog niet eerste op de Portugese topscorerlijst. 'De hattrick was ook belangrijk voor Bas Dost om de eerste plaats te veroveren in de strijd met de geweldige Jonas', verwees Jesus naar de topscorer van Benfica, die er dit seizoen al 21 heeft gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.