Touré ziet Rijkaard als voorbeeld en noemt de speler die hem verbijsterde bij Barça

Reacties

Yaya Touré heeft woensdag in een uitgebreid interview met Marca vooruitgeblikt op de Clásico tussen zijn oude club Barcelona en Real Madrid. De 39-jarige Ivoriaan blikt ook terug op zijn imposante carrière en deelt zijn toekomstplannen.

Touré ziet Rijkaard als voorbeeld en noemt de speler die hem verbijsterde bij Barça
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 4
Real Madrid
Real Madrid

'Alles kan gebeuren, maar Barcelona heeft het voordeel', verwijst Touré naar de 0-1 zege van de Catalanen in het heenduel in Madrid. 'Het wordt een intense wedstrijd, niemand weet welke kant het opgaat. Maar ik hoop dat Barça de finale haalt, want ik ben nog steeds als een Barcelona-supporter', aldus de voormalige middenvelder, die van 2007 tot 2010 in Camp Nou speelde.

Touré werd door het dagblad ook gevraagd welke speler de meeste indruk op hem heeft gemaakt tijdens zijn periode in Spanje. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. 'Voor mij was Andrés Iniesta een fenomeen. Om elke dag met hem te trainen was een voorrecht, want ik heb er veel van geleerd. Hij was fysiek een heel andere speler dan ik, met een ongelooflijk talent', blikte Touré terug.

'Hoe hij nadacht over het spel, maakte indruk op mij, dat is heel belangrijk. Hij kon een wedstrijd aanvoelen en perfect lezen. Daarnaast verloor hij nooit een bal, niet op de training en niet in de wedstrijden. Hij had zijn eigen manier van concentreren. Iedere training was van een ongelooflijk niveau met hem. Ik heb enorm veel van hem geleerd. Ook van Xavi trouwens. Zij stonden aan mijn zijde op het middenveld en ik gebruik ze nog altijd als voorbeeld in Engeland', vertelde de Ivoriaan.

Touré is nu namelijk werkzaam als jeugdtrainer in de academie van Tottenham Hotspur. Daar brengt hij de lessen van zijn oude trainers in de praktijk. Welke coaches hem het meest hebben geïnspireerd? 'Manuel Pellegrini heeft veel indruk op mij gemaakt met zijn voetbalvisie. Maar ook Frank Rijkaard, hij keek op een heel specifieke manier naar het spel. Het spel verandert snel, maar zij zijn nog steeds voorbeelden voor me.'

Touré hoopt ooit misschien wel in de voetsporen te treden van Rijkaard. 'Dat zou prachtig zijn, maar daar is het nu nog een beetje vroeg voor. Ik houd van uitdagingen en bij Barça werken zou geweldig zijn. Ik hoop dat ik ooit dat de kans krijg om bij zo'n grote club te werken.'

Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Y. Touré
Meer over Y. Touré
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.