Spurs strikt Premier League-iconen voor terugkeer in voetballerij

Reacties

Yaya Touré keert terug in het betaalde voetbal. De Ivoriaanse vedette van weleer begint zijn trainersloopbaan. Die kans wordt hem aangeboden door Tottenham Hotspur. Ook Jermain Defoe krijgt die mogelijkheid.

Spurs strikt Premier League-iconen voor terugkeer in voetballerij

In Londen wordt Touré Academy Coach. Dat houdt in dat hij in de jeugdopleiding aan de slag gaat. Spurs biedt de voormalige speler van Barcelona en Manchester City een kans om al zijn trainerspapieren te halen. Touré krijgt zijn eigen jeugdelftal en gaat daar op full-time basis mee aan de slag.

In 2019 beëindigde Touré zijn carrière bij het Chinese QD Huanghai. Dat was achttien jaar nadat SK Beveren hem op had gepikt in Ivoorkust. Via de Belgische club kwam hij tot een carrière die hem via Metalurg Donetsk, Olympiakos Piraeus, AS Monaco en Barça bij City bracht. In acht seizoenen groeide Touré daar uit tot een clubicoon. Hij won drie keer de Premier League en speelde ruim driehonderd officiële wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu kiest Touré echter voor een rivaal van City om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Spurs biedt dezelfde kans ook aan Defoe. Over twee periodes verspreid kwam Defoe tot negen seizoenen bij Tottenham als voetballer. Nu keert hij, een halfjaar nadat hij zijn schoenen bij Sunderland aan de wilgen hing, terug als trainer. Hij krijgt net als Touré zijn eigen jeugdelftal en de kans zijn papieren te halen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.