Touré: 'Om eerlijk te zijn keken we naar Liverpool-Chelsea'

Reacties

'We moeten nu gewoon alle resterende wedstrijden winnen'. Terwijl Liverpool kostbare punten liet liggen tegen Chelsea, ging Manchester City met drie punten aan de haal op bezoek bij Crystal Palace (0-2). Yaya Touré was wederom belangrijk voor The Citizens.

Touré: 'Om eerlijk te zijn keken we naar Liverpool-Chelsea'

'Om eerlijk te zijn, hebben we vooraf met een schuin oog naar Liverpool-Chelsea gekeken. Maar goed, wij speelden prima. Crystal Palace had al een aantal wedstrijden (vier op rij, red) gewonnen. Het was lastig, maar we hebben het goed gedaan. Er resteren nog drie wedstrijden en die moeten we zien te winnen. Eerst Everton: ook een moeilijke tegenstander, maar met onze kwaliteit moet het ons lukken om ze te verslaan', wist de matchwinner, die verantwoordelijk was voor een assist en een doelpunt.

Doordat Liverpool op eigen bodem met 0-2 onderuit ging tegen Chelsea, heeft Manchester City de kans op het winnen van de landstitel weer in eigen hand. Saillant is dat de titelkansen van Liverpool afhankelijk zijn van wat aartsrivaal Everton volgende week doet tegen het team van manager Manuel Pellegrini. De ploeg van Roberto Martínez kan met een overwinning nog aanspraak maken op een startbewijs voor de voorrondes van de Champions League. In dat geval zou de weg naar de landstitel voor Liverpool weer volledig open liggen.

Edin Dzeko tekent op aangeven van Yaya Touré al vroeg in de wedstrijd tegen Crystal Palace de 1-0 aan. De Bosniër maakte zijn twaalfde treffer dit seizoen in de Premier League.
Edin Dzeko tekent op aangeven van Yaya Touré al vroeg in de wedstrijd tegen Crystal Palace de 1-0 aan. De Bosniër maakte zijn twaalfde treffer dit seizoen in de Premier League.

Sterkhouder Vincent Kompany claimt dat zijn team vooral rustig moet blijven in de jacht op de landstitel. 'Het is moeilijk om de uitkomst van deze competitie te voorspellen. Je zou wel gek zijn om te denken dat het over is. We hebben het nu in onze eigen handen, maar we blijven kalm. Wij zijn een team dat nooit opgeeft', wist de Belgische aanvoerder van Manchester City.

Daar sluit Pellegrini zich bij aan. 'Vóór de wedstrijd heb ik de spelers gezegd dat ze rustig moesten blijven en dat ze niet moesten denken aan de verliespartij van Liverpool. We moesten hoe dan ook winnen en dat hebben mijn spelers uitstekend gedaan. We hebben er vertrouwen in dat we kampioen kunnen worden. We moeten die laatste drie wedstrijden gewoon zien te winnen', aldus de Chileense oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.