Tottenham kent in derby prima generale voor CL-duel met PSV

Reacties

Vier dagen voor de Champions League-ontmoeting met PSV heeft Tottenham Hotspur geen fout gemaakt in de Premier League. De Londenaren wonnen met minimale cijfers op bezoek bij stadgenoot West Ham United en gaven zo een vervolg aan de prima serie in eigen land.

Tottenham kent in derby prima generale voor CL-duel met PSV
West Ham United
West Ham United
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham moet woensdag van PSV winnen, wil het na de nederlagen tegen Internazionale en Barcelona nog een rol van betekenis spelen in het miljardenbal. Tegen West Ham hield manager Mauricio Pochettino de weer fitte Mousa Dembélé en Christian Eriksen daarom waarschijnlijk nog op de bank, terwijl de langdurig geblesseerde Jan Vertonghen uiteraard nog ontbrak.

Ook zonder die drie sterkhouders domineerde Tottenham voor rust tegen West Ham, dat vóór de interlandperiode de eerste punten had gepakt door enkele knappe resultaten tegen Everton (3-1), Chelsea (0-0) en Manchester United (3-1). Tegen de stadgenoot moest de ploeg van Manuel Pellegrini vlak voor rust echt capituleren. Érik Lamela (foto) kopte raak uit een voorzet van Moussa Sissoko.

Tottenham lag daarmee op koers voor de vierde competitiezege op rij en de zevende in totaal, maar had daar wel enkele knappe saves van aanvoerder Hugo Lloris voor nodig. Zo hield de Franse doelman in de eerste fase na rust Marko Arnautovic (ex-FC Twente) twee keer van scoren af. Ex-Ajacied Davinson Sánchez was daarna nog dicht bij de 0-2 na een prima bal van rechtsback Kieran Trippier.

In de slotfase mochten Dembélé en Eriksen nog hun rentree maken. Met de Belgische middenvelder en de Deense spelmaker binnen de lijnen hield Spurs de nipte voorsprong vast, al moest Lloris nog één keer ingrijpen. En dus blijft het elftal van Pochettino in het spoor van de topteams in de Premier League en kan het met een goed gevoel beginnen aan de cruciale Europese trip richting Eindhoven.

PSV
PSV
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.