Tottenham Hotspur zoekt een oplossing voor zijn geflopte recordaankoop

Reacties

Tottenham Hotspur had tweeënhalf jaar geleden veel geld over voor Tanguy Ndombélé, maar een schot in de roos is zijn recordtransfer zeker niet gebleken. De middenvelder komt nu niet in de plannen van de nieuwe manager Antonio Conte voor en Tottenham is op zoek naar een oplossing.

Tottenham Hotspur zoekt een oplossing voor zijn geflopte recordaankoop
© Pro Shots

Zestig miljoen euro: dat is het bedrag dat Tottenham in de zomer van 2019 op tafel legde om Ndombélé binnen te halen. De Londenaren hadden net een nieuw stadion betrokken én de Champions League-finale gehaald en wilden met de komst van Ndombélé een volgende stap zetten in de missie om een serieuze rol te gaan spelen in de Engelse titelstrijd. Nooit eerder betaalde Tottenham zoveel geld voor een speler en dit record is ook niet meer aangescherpt.

Ndombélé, die overkwam van Olympique Lyon, is echter niet de man gebleken die Tottenham verder kon helpen. De Fransman was vorig seizoen weliswaar een vaste basisspeler; écht indruk heeft hij toch niet weten te maken. Nu Conte voor de groep staat bij Tottenham, lijkt de rol van de geflopte recordaankoop te zijn uitgespeeld. De manager wil zijn selectie graag versterken en Ndombélé is op het oog een geschikte kandidaat om daar geld vrij voor te maken.

In de Italiaanse pers wordt beweerd dat José Mourinho Ndombélé naar AS Roma wil halen. De coach werkte bij Tottenham al samen met de middenvelder en ziet een hernieuwde samenwerking volgens de berichtgeving wel zitten. Volgens La Gazzetta dello Sport zet Roma echter in op een huur met een optie tot koop, terwijl Tottenham hoopt om Ndombélé te verkopen. De Engelsen zouden bereid zijn om een flink verlies te accepteren en de middenvelder voor dertig miljoen euro te laten gaan.

Dertig miljoen is een te groot bedrag voor Roma, dat met bescheiden financiële middelen probeert om de selectie te versterken en daarom lijkt door te schakelen. Tottenham zal ondertussen op zoek moeten naar een andere oplossing voor Ndombélé, wiens contract in Londen nog tot medio 2025 doorloopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.