'Tottenham heeft eindelijk beet: akkoord met nieuwe manager'

Reacties

Tottenham Hotspur heeft een nieuwe manager gevonden. De Premier League-club heeft volgens de gezaghebbende Britse media een akkoord bereikt met Ange Postecoglou, die overkomt van Celtic.

'Tottenham heeft eindelijk beet: akkoord met nieuwe manager'
© Pro Shots

Daarmee komt er een einde aan een lange zoektocht van Spurs. Die begon toen Antonio Conte op 26 maart afscheid nam. Tottenham maakte het seizoen vervolgens af met interim-trainers. Eerst werd Cristian Stellini voor de groep gezet, maar ook hij kon de clubleiding niet bekoren. Uiteindelijk maakte de jonge Ryan Mason (31) het seizoen af.

Duidelijk was dat voorzitter Daniel Levy ondertussen hard op zoek was naar een nieuwe trainer om de toekomst mee in te gaan. In die zoektocht kwamen talloze namen voorbij, van Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel en Luis Enrique tot Arne Slot. De Nederlander was een serieuze kandidaat in Noord-Londen, maar besloot uiteindelijk toch bij te tekenen bij Feyenoord.

Uiteindelijk is de keuze dus gevallen op Postecoglou. Vorige week werd al duidelijk dat de Australiër bovenaan het lijstje van Levy was beland. Nu maken verschillende Britse media, waaronder de BBC en Sky Sports melding van een akkoord. Als de laatste formaliteiten worden afgerond, zal Tottenham de aanstelling bevestigen.

Postecoglou stond sinds de zomer van 2021 aan het roer bij Celtic. Met die club won hij tweemaal de landstitel en tweemaal de League Cup. Dit seizoen won hij zelfs de binnenlandse treble. De 57-jarige Australiër met Griekse roots werkte eerder bij Yokohama F. Marinos, Melbourne Victory, Brisbane Roar FC en de nationale ploeg van Australië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.