Tottenham geeft duidelijk argument voor grondige renovatie Newcastle

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zondag zonder problemen afgerekend met Newcastle United, dat in het eerste duel sinds de overname de noodzaak van versterkingen onderstreepte.

Tottenham geeft duidelijk argument voor grondige renovatie Newcastle
Newcastle United
Newcastle United
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Voor Newcastle-manager Steve Bruce was het zondag sowieso een bijzondere dag. Voor de duizendste keer zat hij op de bank als manager. In augustus 1998 vervulde hij die rol bij Sheffield United voor het eerst. De vraag is of het zondag de laatste keer bij The Magpies was voor Bruce. De veelbesproken overname heeft geleid tot de nodige speculaties over een wisseling van de wacht op de bank om de huizenhoge ambities vorm te geven.

Bruce gaf zondag bij de eerste wedstrijd sinds de entree van de Saoedische eigenaren de nieuwe leiding aanvankelijk een duidelijk signaal af. Het was beter te wachten met het zoeken van een nieuwe manager, zo kon worden gedestilleerd. De start van zijn ploeg was voortvarend. Callum Wilson bracht in de tweede minuut St. James' Park in vuur en vlam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het argument van Bruce verloor binnen twintig minuten aan waarde. Tanguy Ndombele en Harry Kane stelden orde op zaken namens Tottenham Hotspur, dat na de onderbreking wegens een medisch noodgeval op de tribune, in het slotstuk van de eerste helft opnieuw toesloeg via Heung-Min Son.

De ruime marge en het weinig overtuigende verzet bood Tottenham de ruimte het duel probleemloos uit te spelen. Newcastle United was niet bij machte met een antwoord te komen. De ploeg van Bruce ontbeerde de ideeën om in ieder geval de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De twee gele kaarten voor invaller Jonjo Shelvey deden de Newcastle-zaak geen goed. Het eigen doelpunt van Eric Dier kwam te laat voor een ontsnapping.

De spanning zal er de komende weken wel voor Bruce en zijn spelers zijn gezien de ambitieuze plannen van de nieuwe eigenaren met The Magpies. Voor Tottenham Hotspur was het een goede generale voor de aanstaande Conference League-ontmoeting met Vitesse, dat donderdag de gastheer is voor de ploeg van Nuno Espirito Santo.

Everton
Everton
0 - 1
West Ham United
West Ham United

West Ham United heeft zondag een einde gemaakt aan de succesreeks van Everton-manager Rafa Benítez op Goodison Park. Angelo Ogbonna was de gevierde man bij The Hammers door een kwartier voor tijd met het hoofd de enige treffer van de middag te maken. Door het resultaat is West Ham geklommen naar de gedeelde zesde plaats in de Premier League, waar Everton juiste een stapje terug moest doen.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.