Tottenham en Bayer eens over spits Berbatov

Tottenham Hotspur en Bayer Leverkusen zijn het eens over een transfersom voor Dimitar Berbatov, melden The Independent, The Guardian en Der Kicker.

Tottenham en Bayer eens over spits Berbatov

'Tottenham heeft met ons gesproken en is bereid te voldoen aan onze vraagprijs', reageerde Rudi Völler, technisch directeur van de Duitse club. The Spurs zouden 10,7 miljoen Engelse pond (circa zestien miljoen euro) over hebben voor de Bulgaarse spits. Alleen voor Sergei Rebrov betaalde de Londense club ooit meer: zeventien miljoen euro.

'Het is nu aan Dimitar. Het is begrijpelijk als hij iets nieuws wil proberen na zes jaar in Leverkusen, maar het zal ons pijn doen om zo'n geweldige speler kwijt te raken', aldus Völler over de 47-voudig international (31 goals).

Dit seizoen is Berbatov met twintig goals clubtopscorer. In de Bundesliga scoorde alleen Miroslav Klose meer. In totaal maakte de 25-jarige aanvaller 66 goals in 153 duels namens Bayer.

Mocht Berbatov instemmen met een avontuur op White Hart Lane, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk het afscheid betekenen van Ahmed Hossam, die tot het einde van dit seizoen wordt gehuurd van AS Roma.

Volgens de Engelse media zou Martin Jol nog meer spelers op het oog hebben, zoals Pascal Chimbonda (Wigan Athletic), Lucas Neill en Craig Bellamy (beiden Blackburn Rovers).

Bekijk hier al onze video's