Tottenham debuteert succesvol in nieuw stadion, Chelsea swingt met talenten

Reacties

Zowel Chelsea als Tottenham Hotspur heeft geprofiteerd van de uitglijder van Manchester United eerder in de speelronde. De teams wonnen van respectievelijk Brighton & Hove Albion en Crystal Palace. Het duel van Tottenham stond uiteraard in het teken van het nieuwe stadion.

Tottenham debuteert succesvol in nieuw stadion, Chelsea swingt met talenten
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

De nieuwe thuisbasis van Tottenham was al gebruikt voor een wedstrijd tussen legendes van de Engelse club en Internazionale, maar Tottenham - Crystal Palace was de eerste Premier League-wedstrijd in de nieuwe thuishaven van The Spurs.

Vuurwerk voor het begin van Tottenham Hotspur - Crystal Palace.
Vuurwerk voor het begin van Tottenham Hotspur - Crystal Palace.

Zo vaak komt het niet voor dat een grote club als Tottenham een nieuw stadion krijgt en dus waren de ogen gericht op spelers als Harry Kane, Dele Alli, Christian Eriksen en Heung-min Son om te kijken wie de eerste treffer zou maken in het Tottenham Hotspur Stadium.

Kane was in de eerste helft het dichtste bij, maar de spits schoot twee keer rakelings naast. In de tweede helft was het wel snel raak voor de thuisclub, Son ging met de eer aan de haal. Zijn schot werd op weg naar het doel aangeraakt, waardoor keeper Vicente Guaita kansloos was.

Het moment van de eerste goal in het Tottenham Hotspur Stadium.
Het moment van de eerste goal in het Tottenham Hotspur Stadium.

De goal van Son was lang het enige hoogtepunt in de tweede helft, maar tien minuten voor tijd konden de fans in het nieuwe stadion toch nog een keer juichen. Eriksen tekende vanuit de draai voor de 2-0, wat tevens de eindstand was. Het had weinig gescheeld of Patrick van Aanholt had voor de eindstand gezorgd. Zijn mislukte voorzet zeilde richting de kruising, maar keeper Hugo Lloris hield de nul in zijn eerste wedstrijd in het Tottenham Hotspur Stadium.

Chelsea
Chelsea
3 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Manager Maurizio Sarri had op een persmoment beloofd dat talent Callum Hudson-Odoi in de komende wedstrijden minimaal één basisplaats zou krijgen. Tegen Brighton was het zover voor de achttienjarige Engelsman, hij kreeg zijn eerste basisplaats in de Premier League.

Net als tijdens zijn basisdebuut bij het nationale elftal van Engeland stelde Hudson-Odoi niet teleur. Vijf minuten voor rust vond de flankspeler Olivier Giroud vlak voor het doel, de Fransman tikte van dichtbij de 1-0 binnen.

Een ander groot talent pakte in de tweede helft de hoofdrol. Ruben Loftus-Cheek (23), die al wat ouder is en meer speelminuten maakte voor Chelsea, was betrokken bij de 2-0 en 3-0. Bij de tweede treffer van Chelsea legde hij breed op sterspeler Eden Hazard, die op het uur de bal in de rechterhoek legde.

Loftus-Cheek herhaalde dat kunststukje enkele minuten later, alleen was zijn goal van grotere schoonheid. Vanaf ongeveer twintig meter plaatste Loftus-Cheek de bal met veel gevoel in de rechterkruising. Het was het slotstuk van een wedstrijd waarin Chelsea domineerde.

Door de driepunters van Chelsea en Tottenham is het weer stuivertje wisselen in de topzes van de Premier League. Manchester United is de nieuwe nummer zes na het puntenverlies tegen Wolverhampton Wanderers, Tottenham gaat weer over Arsenal heen en is weer derde.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer C. Hudson-Odoi
Meer over C. Hudson-Odoi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.