'Hudson-Odoi volgende Engelse belofte die Bundesliga-route kiest'

Reacties

Chelsea-vleugelspeler Callum Hudson-Odoi (21) staat op het punt over te stappen naar Bayer Leverkusen. De jonge linksbuiten maakte dit seizoen nog geen minuten bij The Blues. Hij zou zeker niet de eerste Engelsman zijn die zijn heil in Duitsland zoekt.

'Hudson-Odoi volgende Engelse belofte die Bundesliga-route kiest'
© Pro Shots

Volgens Sky Sports wordt de Engelsman tot het einde van het seizoen verhuurd. Het tijdelijke vertrek naar de Duitse Champions League-deelnemer zou een gunstige oplossing kunnen zijn voor alle betrokken partijen, aangezien hij in Londen amper aan spelen toekwam.

De Engelse international debuteerde in 2018 bij Chelsea. Mede door het transferembargo dat Chelsea destijds kreeg opgelegd, kon hij al op jonge leeftijd veel meters maken op Stamford Bridge. Bij de club waar hij werd opgeleid, veroverde hij al winnaarsmedailles in de Europa League (2019) en de Champions League (2021), maar in beide finales bleef de vleugelflitser negentig minuten op de bank. Dat is sowieso de positie waar hij dit seizoen onder manager Thomas Tuchel ook voortdurend moest plaatsnemen.

De oplossing zou dus uit Tuchels thuisland moeten komen. Bayer Leverkusen begon het seizoen met grote ambities, maar Die Werkself heeft zijn competitiestart met drie nederlagen op rij volledig verprutst. Hudson-Odoi kan in de BayArena beide flanken versterken.

De Engelse international zou volgens het Duitse medium Kicker, dat de interesse in Hudson-Odoi bevestigt, gehaald worden als versterking voor de voorhoede. In zijn eerste jaren bij Chelsea werd hij vooral als aanvaller gebruikt, Tuchel turnde hem bij gelegenheid om tot vleugelback. In Leverkusen is een extra vleugelspeler geen overbodige luxe als straks de Champions League begint, zeker omdat Karim Bellarabi voorlopig buitenspel staat met een meniscusblessure.

Mocht het zover komen, dan is Hudson-Odoi de volgende jonge Engelsman die zijn geluk gaat beproeven in de Bundesliga, vaak met het einddoel om sterker terug te keren in de Premier League. Onder meer Jadon Sancho, Jude Bellingham (beiden Borussia Dortmund), Reiss Nelson (TSG Hoffenheim) en Emile Smith-Rowe (RB Leipzig) waren of zijn nog in Duitsland actief.

Spelersprofiel

C. Hudson-Odoi


Geboortedatum:
7 november 2000
Leeftijd:
23
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Nottingham Forest
Huidige club:
Nottingham Forest Under 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.