Engelse media loven Ziyech, maar zien nog steeds irritatie bij Tuchel

Reacties

Hakim Ziyech heeft dinsdagavond in het Champions League-duel met Malmö FF (0-1) indruk gemaakt op de Engelse media, maar tegelijkertijd signaleren zij dat Chelsea-manager Thomas Tuchel nog altijd niet helemaal tevreden is met wat de Marokkaanse spelmaker liet zien.

Engelse media loven Ziyech, maar zien nog steeds irritatie bij Tuchel
© Pro Shots
Malmö FF
Malmö FF
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Ziyech kreeg dinsdagavond in Zweden een kans in de basis en betaalde het vertrouwen van Tuchel terug met de winnende treffer. De 28-jarige ex-Ajacied tikte tien minuten na rust binnen uit een voorzet van Callum Hudson-Odoi, toen hij goed was meegelopen bij de tweede paal. Het was, na zijn doelpunt van begin dit seizoen in het Super Cup-duel met Villarreal, zijn tweede goal van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Sky Sports solliciteerde Ziyech met zijn indrukwekkende optreden naar een basisplaats, maar bij Football.London signaleerden ze dat Tuchel op meerdere momenten geïrriteerd reageerde op acties van de linkspoot. Zo stond de Duitse manager naar hem te schreeuwen, toen een simpele aanname de mist inging. Na afloop kreeg Ziyech te horen dat hij zich op veel vlakken zal moeten verbeteren.

Toch beloonde Football.London hem met een 8 voor zijn optreden in Zweden. 'Hij oogde in het eerste half uur veel gevaarlijker, maar was daarna even onzichtbaar. Het leek weer een frustrerende dag te worden, totdat hij opdook om een sublieme voorzet van Hudson-Odoi af te ronden.' The Evening Standard vond Ziyech erg 'levendig' spelen, gaf hem een 7 en looft vooral zijn directe spel in de eerste helft.

Tactische switch
Dat Hudson-Odoi en Ziyech tegen Malmö eindelijk weer eens belangrijk waren, komt volgens Engelse media ook op het conto van Tuchel. Op aanraden van zijn assistent Arno Michels besloot de manager om de twee vleugelaanvallers na rust van kant te laten wisselen. Vanaf de linkerkant groeide Ziyech vervolgens uit tot matchwinner, nadat Hudson-Odoi de bal vanaf de rechterkant had voorgegeven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Alle credits gaan naar mijn assistent, het was zijn idee', legde Tuchel de omzetting uit. 'We wilden twee rechtsbenige spelers op rechts hebben en twee linksbenige spelers op links. We hadden het gevoel dat we op die manier misschien de ruimtes achter het lage defensieve blok van Malmö konden vinden, dat ze misschien kostbare tijd verloren doordat ze telkens naar hun goede voet moesten draaien.'

Het bleek een gouden zet, waardoor Ziyech de kans kreeg zich te onderscheiden. De vraag blijft of hij het type speler is dat in het pulletje valt bij Tuchel, die na afloop zei dat er nog steeds ruimte voor verbetering is in zijn spel. Al erkende de manager ook dat Ziyech na een pijnlijke schouderblessure nog niet helemaal honderd procent vrij is. 'Een goal zoals deze zal helpen, ik ben blij voor hem.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.