Torres leidt Atlético naar derbyzege op Getafe

Atlético Madrid heeft een probleemloze derbyzege geboekt op Getafe (2-0). De ploeg uit de voorstad van Madrid kwam er niet aan te pas tegen de grote broer, waarvoor Fernando Torres na bijna acht jaar weer een competitietreffer maakte.

Torres (foto) startte sinds zijn rentree bij Atlético - begin januari - voor de vijfde keer in de basis. En al na drie minuten brak hij de ban in het Estadio Vicente Calderón met een fraaie kopbal. Het was zijn eerste competitietreffer voor de club sinds 27 mei 2007, toen hij met twee doelpunten Gimàstic over de knie legde.

Aan het spel van de Spaanse kampioen van 2014 was niet te zien dat er dinsdag nog een zware strijd was geleverd tegen Bayer Leverkusen, dat pas na strafschoppen werd uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. Het elftal van Diego Simeone had ondanks de vele afwezigen (onder anderen Miranda, Mario Mandzukic en Raúl García) de touwtjes stevig in handen en het was een wonder dat er slechts twee treffers vielen voor de pauze.

Die tweede goal kwam een minuut voor rust, toen Tiago de bal binnenkopte op aangeven van Raúl Giménez. Maar hoe wervelend de eerste helft was, zo gezapig bleek de tweede. De punten waren in de tas, dus de krachten werden gespaard voor het drukke programma van de komende weken.

Atlético heeft de achterstand op Barcelona door de overwinning teruggebracht tot zes punten. De leider speelt zondagavond nog El Clásico tegen Real Madrid. Getafe staat onderin de middenmoot, op de dertiende plaats.