'Topscorer' Herrera verrast door Messi: 'Hij is allesbehalve rustig op de training'

Reacties

Terwijl Paris Saint-Germain met Kylian Mbappé, Neymar en Lionel Messi een droomtrio in de aanval heeft, is het Ander Herrera die PSG dit seizoen opvallend vaak te hulp schiet met zijn doelpunten. De Spanjaard was woensdag ook trefzeker tegen Club Brugge (1-1).

'Topscorer' Herrera verrast door Messi: 'Hij is allesbehalve rustig op de training'
© Pro Shots

Herrera staat niet bekend als een bijzonder trefzekere middenvelder, maar hij staat dit seizoen al op vier goals in zeven officiële duels. 'Nee, mijn rol is eigenlijk niet veranderd binnen het team. Misschien dat de tegenstanders nu nog meer aandacht hebben voor onze aanvallers en mij uit het oog verliezen. Maar het zou me niet verbazen als mijn doelpuntenproductie binnenkort hapert', zegt Herrera al lachend in gesprek met Marca.

De verwachtingen rond PSG zijn dit seizoen hooggespannen na de komst van nieuwelingen Messi, Sergio Ramos, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum en Gianluigi Donnarumma. Dat beseft Herrera. 'Er wordt nu vaak gezegd dat wij zouden falen als we de Champions League niet zouden winnen. Maar er zijn nog veel meer topclubs die er alles aan doen om de Champions League-winst te winnen. Wanneer wij de finale of de halve finale bereiken, dan is dat voor deze in verhouding jonge club ook een mooie prestatie', aldus de Spaanse middenvelder, die met PSG in augustus 2020 de Champions League-finale verloor van Bayern München (1-0).

Hiërarchie
Hoe de nieuwe hiërarchie binnen PSG is moet blijken. Wie neemt bijvoorbeeld de penalty's wanneer zowel Mbappé, Neymar als Messi op het veld staat? 'We hebben nog geen penalty's gehad, maar ik verwacht niet dat Neymar, Leo en Kylian een steen, papier, schaar-spelletje doen voor wie een penalty gaat nemen. Daarover worden afspraken gemaakt. Ik zal in ieder geval niet iemand zijn die hen wegstuurt om de bal op te eisen.'

Herrera is onder de indruk van Messi. 'Een van de dingen die mij heeft verrast is dat hij het allesbehalve rustig aan doet op de training, zelfs in een rondo. Bij elke club heb je regels voor de rondo: één of twee keer raken of niet twee keer naar dezelfde speler passen. Het maakte Leo allemaal niet uit. Alle passes waren perfect. Al hadden we allerlei nieuwe regels bedacht, hij past zich in elke situatie aan. Maar goed, hij is niet voor niets al vijftien jaar de beste van de wereld. Ik denk dat Leo ook op rechts- of linksback de beste zou zijn. Ik zou hem alleen niet in het doel zetten.'

Toekomst Mbappé
Herrera hoopt dat Mbappé ook na dit seizoen bij PSG blijft. Real Madrid flirt al lange tijd met de aanvaller die een aflopend contract heeft in Parijs. 'Ik denk dat zijn toekomst voor een groot deel af hangt van hoe dit seizoen gaat verlopen. Wanneer hij zich gewaardeerd voelt en gelukkig is, is er een kans dat hij blijft. We gaan er alles aan doen om hem te ondersteunen en te verblijden. Maar uiteindelijk is het zijn eigen keuze waar hij na dit seizoen gaat spelen', besluit Herrera, die zondag met PSG het Olympique Lyon van Peter Bosz ontvangt in Parc des Princes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.