Topscorer Dessers brengt Groenendijk verder in de problemen bij ADO

Reacties

Heracles Almelo heeft ADO Den Haag zaterdag getrakteerd op een pijnlijke nederlaag in de Eredivisie. De formatie van trainer Frank Wormuth won met ruime cijfers en heeft in Cyriel Dessers nu de topscorer van de Eredivisie in huis. Bij ADO neemt de druk op trainer Fons Groenendijk toe.

Topscorer Dessers brengt Groenendijk verder in de problemen bij ADO
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Ondanks de opsteker van vorige week tegen Willem II, waarin een 1-3 achterstand mede door een wereldgoal van John Goossens werd goedgemaakt (3-3), stond ADO er voorafgaand aan het bezoek aan Heracles barslecht voor in de Eredivisie. De laatste zege was ruim een maand geleden tegen Vitesse (0-2). Resultaat was een zeventiende plek op de ranglijst, wat aan het einde van de rit in tegenstelling tot voorgaande jaren directe degradatie betekent.

Toen Heracles halverwege de eerste helft voor het eerst echt aanzette, viel de organisatie van ADO al als een kaartenhuis in elkaar. Dat terwijl Goossens eerder nog pogingen waagde die over het doel en in de handen van keeper Janis Blaswich eindigden. Aan de andere kant opende de thuisploeg de score via Dessers, die de bal ontving van Alexander Merkel, Shaquille Pinas te slim af was en keeper Luuk Koopmans verschalkte. De Belgische spits liep vervolgens naar de kant om een shirt van ploeggenoot Navajo Bakboord in de lucht te houden. De verdediger liep onlangs bij een jeugdinterland een zware knieblessure op en moet maanden toekijken.

Cyriel Dessers met het shirt van Navajo Bakboord.
© Pro Shots
Cyriel Dessers met het shirt van Navajo Bakboord.

Heracles hoefde daarna niet eens echt veel moeite te doen om ADO omver te blazen. Mohammed Osman, na maanden blessureleed weer in de basis, vond Tim Breukers aan de rechterkant. De vleugelverdediger gaf voor en Mauro Júnior drukte van dichtbij af: 2-0. In de tweede helft ging Heracles vrolijk door en maakte ADO weinig aanstalten om voor een comeback te gaan. Na een klein uur viel de volgende goal en dat was een fraaie. Osman gaf vanaf rechts een voorzet. Dessers wees al waar hij de bal wilde hebben en drukte als een echte spits bij de tweede paal af. Het was voor de aanvaller zijn elfde goal van het seizoen, waardoor hij Donyell Malen en Quincy Promes voorbijging als topscorer van de Eredivisie.

Vijf minuten later ging het bij de 4-0 nog makkelijker. Heracles veroverde de bal op het middenveld. Dessers gaf de bal diep op Merkel, die aan de linkerkant mee naar voren kwam. In plaats van de bal af te spelen kapte hij Lex Immers met speels gemak uit om vervolgens de bal achter Koopmans te schuiven. Veelzeggend voor de Almelose effectiviteit was dat dit het vierde schot op doel van de avond was voor Heracles en alle vier waren ze raak. Tot overmaat van ramp voor ADO ging de eretreffer in de slotfase niet door. Tomás Necid stuitte op Blaswich en werkt de bal daarna via verdediger Mats Knoester alsnog binnen, maar maakte kort daarvoor hands. De 4-1 werd daardoor afgekeurd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heracles klom door de zege op ADO naar de vijfde plek in de Eredivisie met 24 punten, al kan FC Utrecht (23 punten) bij winst op RKC Waalwijk er nog overheen. ADO blijft op de zeventiende plaats met elf punten. De achterstand op VVV-Venlo (één punt), PEC Zwolle (twee punten) en FC Emmen (drie punten) is klein, maar die clubs komen zondag nog in actie.

Heracles Almelo Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.