Topschutter Huntelaar blinkt uit in belangrijke doelpunten

Schalke 04-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar kroonde zich zaterdag na zijn twee treffers in het uitduel met Werder Bremen (3-2 zege) tot topscorer van de Bundesliga. De Oranje-aanvaller (28) is de eerste speler sinds Karl-Heinz Rummenigge in het 1980/81 die minstens 29 keer scoort in één seizoen.

Topschutter Huntelaar blinkt uit in belangrijke doelpunten

Rummenigge deed dat destijds namens Bayern München en kwam tot 29 competitietreffers. Sindsdien slaagde geen enkele speler er in de Bundesliga in tot een dergelijke productie te komen.

'Ik dank de topscorerstitel ook aan mijn ploeggenoten', sprak Huntelaar na afloop van het duel met Werder. 'Zonder hen was zo'n productie niet mogelijk geweest. De topscorerstrofee krijgt thuis in mooi plekkie in mijn krachthonk. Daar kan ik nog veel motivatie uit halen.'

Huntelaar bereidde dit voorbije Bundesliga-seizoen ook nog eens elf doelpunten van ploeggenoten voor en was zodoende betrokken bij ruim de helft (veertig) van Schalke's 74 goals in competitieverband.

Wat verder opvalt is dat Huntelaar dit seizoen uitblonk met belangrijke treffers. De spits zette zijn ploeg met twaalf goals op voorsprong in een Bundesligawedstrijd en maakte eigenhandig vier keer een achterstand ongedaan. Slechts acht van zijn 29 treffers hadden louter statistische waarde. (Ramon Min)

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's