Topdrie landgenoten: Huntelaar, Biseswar en Loovens

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Huntelaar, Biseswar en Loovens

<br /><br /> Club Schalke 04Duel Schalke 04 - Hannover 96 (3-0) Datum Zondag 8 april

Opnieuw deed Klaas-Jan Huntelaar van zich spreken. Op aangeven van Jefferson Farfán nam de Oranje-international tijdens de 3-0 zege op Hannover 96 een van de treffers van Schalke 04 voor zijn rekening. In 42 officiële wedstrijden voor zijn werkgever maakte hij nu evenveel doelpunten. Die prestatie betekende tevens een evenaring van een stokoud clubrecord voor de aanvaller die in maart werd uitgeroepen tot speler van de maand bij Schalke.

'Een nieuw clubrecord! Lekker!', stak de spits zijn blijdschap in gesprek met VI niet onder stoelen of banken. 'Mijn shirt gaat het clubmuseum in, die gaan ze uitstallen. Die enige speler die hierin eerder was geslaagd, was Hermann Eppenhoff.' Hij speelde twee keer voor Schalke: van 1938 tot 1943 en tussen 1949 en 1955 en was ooit in een seizoen 42 keer trefzeker in officiële duels.

Met zijn 24ste goal in de Bundesliga is de Achterhoeker tevens Roy Makaay voorbijgestreefd en verbrak hij het Nederlandse doelpuntenrecord in Duitsland. Bovendien jaagt hij nog op het all time-clubrecord van voormalig Schalke-spits Klaus Fischer en op de huidige topscorer van de Bundesliga Mario Gomez (25). In het seizoen 1975/76 kwam Fischer tot 29 doelpunten. 'Ik ben nog niet tevreden, ik wil er zeker nog een paar maken', zegt Huntelaar.

Bekijk hier de beelden.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Diego Biseswar (op de foto nog in Feyenoord-shirt) sloot de Turkse competitie in stijl af. In het laatste duel van Kayserispor – de ploeg speelt geen play-offs meer – kwam de voormalige Feyenoord-aanvaller in de 58ste minuut in het veld. Met zijn twee treffers had hij een groot aaandeel in de 5-0 zege bij Ankaragücü. Het eindrapport van Biseswar: acht duels voor de nummer elf van Turkije dit seizoen, twee goals.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Glenn Loovens zette de Schotse landstitel die Celtic zaterdag veroverde luister bij met een treffer. De verdediger zorgde met een rake kopbal voor het Nederlandse tintje aan het groen-witte feest. Mede dankzij de inbreng van de voormalige Feyenoorder werd Kilmarnock op eigen veld vernederd met 6-0. Ondanks een flinke botsing voltooide Loovens wel de negentig minuten alvorens hij aan het kampioensfeestje begon.

Bekijk hier de beelden. Samenstelling: Tim Tempelaars
Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's